360° show 'Travelling with Light' (8+)

twl-website-zonder-tekst.jpg

Travelling with Light is een 360° spektakel dat je meeneemt op een reis doorheen het universum en de geschiedenis om de geheimen van het licht te achterhalen.

Via het gesprek tussen een kind en zijn moeder gaat Travelling with Light in op het belang van licht in alle aspecten van ons leven. De film presenteert verschillende scenario's die de complexiteit van licht en zijn directe invloed op onze planeet onthullen.
De zon is de ster die het dichtst bij de aarde staat en genereert de energie die zorgt voor het licht en de warmte die nodig zijn voor het leven. De studie van het licht van de zon en dat van andere sterren en sterrenstelsels maakt het mogelijk verschillende modellen te ontwikkelen die het ontstaan, de structuur en de evolutie van het heelal verklaren.
Toch is de zon niet de enige bron van natuurlijk licht. Vuur begeleidt de aarde sinds haar ontstaan en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de mens, zozeer zelfs dat de ontdekking ervan door primitieve samenlevingen hun levenswijze veranderde. Zelfs kunstmatig licht en de toepassingen ervan in de geneeskunde of de communicatie onthullen de relatie tussen de mensheid, het leven en het licht.

Beschikbare talen:
Nederlands - Engels - Frans

Praktische informatie

Leeftijd vanaf: 8
Prijs vanaf: 9€

Verloop van je bezoek

Je koopt tickets aan voor een tijdslot van 2 uur. In dit tijdslot loopt het bezoek als volgt:

  • Bij aanvangsuur van je tijdslot meld je je aan bij het Bezoekersonthaal.
  • Je bezoekt eerst Expo ‘De Oerknal’ . Hiervoor ontvang je een tablet in het Bezoekersonthaal.
  • Daarna neemt onze Astro-ranger je mee naar de Sterrenwacht waar je bij helder weer de zon kan waarnemen.
  • Vervolgens ga je naar de 360° filmzaal
  • Je kan er genieten van de 360° show en het live gedeelte ‘Sterrenhemel van de avond'
  • Na de show begeleidt onze astroranger je via de achterdeur naar buiten. 
:host { --enviso-primary-color: #004289; --enviso-secondary-color: #191C36; font-family: "Roboto",sans-serif; } :host([icon-only]) { height: fit-content; }