360° show 'Travelling with Light' (8+)

twl-website-zonder-tekst.jpg

Travelling with Light is een 360° spektakel dat je meeneemt op een reis doorheen het universum en de geschiedenis om de geheimen van het licht te achterhalen.

Via het gesprek tussen een kind en zijn moeder gaat Travelling with Light in op het belang van licht in alle aspecten van ons leven. De film presenteert verschillende scenario's die de complexiteit van licht en zijn directe invloed op onze planeet onthullen.
De zon is de ster die het dichtst bij de aarde staat en genereert de energie die zorgt voor het licht en de warmte die nodig zijn voor het leven. De studie van het licht van de zon en dat van andere sterren en sterrenstelsels maakt het mogelijk verschillende modellen te ontwikkelen die het ontstaan, de structuur en de evolutie van het heelal verklaren.
Toch is de zon niet de enige bron van natuurlijk licht. Vuur begeleidt de aarde sinds haar ontstaan en heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de mens, zozeer zelfs dat de ontdekking ervan door primitieve samenlevingen hun levenswijze veranderde. Zelfs kunstmatig licht en de toepassingen ervan in de geneeskunde of de communicatie onthullen de relatie tussen de mensheid, het leven en het licht.

Beschikbare talen:
Nederlands - Engels - Frans

Praktische informatie

Leeftijd vanaf: 8
Prijs vanaf: 10 €

Verloop van je bezoek

  • Het aangekondigde startuur van de 360° show is ook het aanvangsuur van je bezoek. Gelieve wel 15min. op voorhand je aan te melden in het bezoekersonthaal, om zo je aanwezigheid te bevestigen.
  • Na de 360° show en het live-gedeelte in de filmzaal breng je een bezoek aan de sterrenwacht.
  • De expo kan je vrij bezoeken, dit kan vóór of na de 360° show. De deuren van de expo sluiten om 17u.
:host { --enviso-primary-color: #004289; --enviso-secondary-color: #191C36; font-family: "Roboto",sans-serif; } :host([icon-only]) { height: fit-content; }