Cursus Waarnemen - maart 2023 (VOLZET)

telescooop-5.png

In deze drie-delige cursus komen onderwerpen zoals herkennen van sterrenbeelden, waarnemen met een verrekijker en het gebruiken van een telescoop aan bod.

Deel I donderdag 9 maart - 19u30 tot 21u30
Zonder enig instrument kan je al aan de slag om de nachtelijke hemel waar te nemen. Het begint met het herkennen van de sterrenbeelden. Er zijn er heel wat meer dan je dacht en bovendien zijn niet alle sterrenbeelden altijd zichtbaar. In deze les leer je de fijne kneepjes om de sterrenbeelden terug te vinden. Bovendien leer je hoe je gebruik maakt van een sterrenkaart.

Deel II donderdag 16 maart - 19u30 tot 21u30
Eens je de sterrenbeelden hebt leren kennen kan je met een telescoop aan de slag. Om er zeker van te zijn dat je het maximum uit je instrument haalt is het belangrijk om dat op de goede manier te gebruiken. Gebrek aan kennis bij het gebruik van de telescoop leidt tot heel wat frustraties. Na dit deel van de cursus waarnemen behoren die tot het verleden en kan je als beginner aan de slag met een telescoop. Na deze les kan je ook de telescoop al mee naar huis nemen.

Deel III - donderdag 23 maart - 19u30 tot 21u30
Deze les gaan we verder met het waarnemen. We nemen opnieuw de telescoop erbij en proberen nog enkele objecten te bestuderen met de telescoop. Er zijn heel wat telescopen op de markt en heel wat opstellingen mogelijk. Vandaag krijg je uitleg over de verschillende soorten telescopen en waarvoor ze dienen. Verder geven we je graag uitleg bij de verschillende planetariumprogramma’s op de computer en ook voor je smartphone.

 

Praktische informatie

Leeftijd vanaf: 12
Prijs vanaf: 65€

€ 85 (indien niet in het bezit van een eigen telescoop - huur telescoop Cosmodrome)
€ 65 (indien in het bezit van een eigen telescoop)
tweede lid van het gezin: € 54
derde lid van het gezin: € 48
inclusief: syllabus, draaibare sterrenkaart, boek "sterren en planeten", indien geen eigen telescoop: huur telescoop voor 1 maand (1 per gezin, excl. waarborg)

Ben je in het bezit van een eigen telescoop, dan betaal je €65 voor de cursus. Laat ons op voorhand via mail weten welk type telescoop je ter beschikking hebt. Dan kunnen we onze lesgever hierover inlichten.

 Is de cursus volzet en wil je op de wachtlijst staan voor een volgende cursus? Schrijf je dan in via kattevennen@genk.be

:host { --enviso-primary-color: #004289; --enviso-secondary-color: #191C36; font-family: "Roboto",sans-serif; } :host([icon-only]) { height: fit-content; }