Home / Activiteiten / Dag van de Wetenschap - Zondag 26 november 2017
26 november 2017

Dag van de Wetenschap - Zondag 26 november 2017

zondag 26 november 2016, van 13 tot 18u

dag-van-de-wetenschap-2017-webformaat.jpg

Deze dag is de Cosmodrome geopend tussen 13 uur en 18 uur en er zijn tal van activiteiten.

Wegwijs tussen de sterren
Wil je weten wat er 's nachts aan de hemel te zien is, welke sterrenbeelden zichtbaar zijn en waar de planeten zich bevinden? In de full dome zaal van de Cosmodrome vertelt de Astroranger je er alles over. Ontdek ook hoe je je met behulp van een sterrenkaart wegwijs kan maken aan de sterrenhemel én op aarde.
Workshops om 13.30 uur, 15.30 uur en 17 uur - gratis

Opening vernieuwde sterrenwacht
Op 26 november opent de vernieuwde sterrenwacht van Genk haar deuren voor het grote publiek. Je bent welkom om het nieuwe draaiplatform, uniek in de wereld, te testen en plaats te nemen op de gloednieuwe zittribune.
Er zijn begeleide rondleidingen om 14 uur en 16 uur - gratis

STARlight - STARbright
Wist je dat sterren de enige hemellichamen zijn die licht uitstralen? Waarom is dit? En hoe doen ze dit? In STARlight - STARbright kan je proefondervindelijk een stukje van die lichtpuzzel ontrafelen via verschillende experimenten.
Gratis workshop, doorlopend van 13 uur tot 18 uur - gratis

Experimenteren in Expo #freeze
Hoe bewaar je je evenwicht? Hoe bouw je een huis dat een aardbeving kan doorstaan? Of hoe leidt je licht door een doolhof? Kom experimenteren in Expo #freeze, een leuke doe-expo vol wetenschap en technologie!
Doorlopend van 13 uur tot 18 uur - gratis

Telescoopdokter
De telescoop is het instrument bij uitstek om de sterrenhemel mee af te speuren. Maar hoe werkt zo'n apparaat? En als je zelf één wilt aanschaffen, waar moet je dan op letten? De telescoopdokter van de Cosmodrome staat met het nodige advies klaar voor iedereen.
Doorlopend van 13 uur tot 18 uur - gratis

360° shows
Beleef een ongelooflijk ruimteavontuur en maak kennis met de bijzondere evolutie van onze planeet. In 360° reis je zo tussen de sterren en kometen. Om 14 uur 'Polaris' en om 16 uur 'We are Stars' - deze activiteit is wel betalend.
Tickets verkrijgbaar in het bezoekersonthaal (Volwassene € ?7.5 - Kind (5-16 jr) € ?6 - Gezinsticket € 20)

Praktische informatie

Duur: 5 uren
Prijs: 360° show zijn betalend - randanimatie is gratis

Wanneer?

zo 26. nov
13u00(Koop tickets)