Dag van de Wetenschap - zondag 27 november vanaf 10u

z-2210.966.340.730-eventbanner-dag-van-de-wetenschap-1.jpg

Tijdens de Dag van de Wetenschap ontdek je de eindeloze mogelijkheden die wetenschap, technologie en innovatie ons vandaag de dag bieden. Neem deel aan onze workshops en activiteiten. Reserveren hoeft niet, loop gewoon binnen!

Programma Dag van de Wetenschap  -  van 10u tot 15u

Science Show - om 10u30 en 11u30
Heb je al ooit olifantentandpasta gezien? Durf jij vuur vast te houden? We nemen je mee in de wereld van de wetenschap tijdens deze Science Show.

Workshop Mad Science – ruimtetechnologie - om 10u en om 11u30
Heel veel producten die voor ons nu heel normaal zijn, zijn oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in de ruimte. Denk aan de satellieten die zorgen voor onze communicatie. Maar ook het laserlampje waar onze kat achteraan jaagt, is een voorbeeld van ruimtetechnologie. In deze workshop ontdekken kinderen hoe laserstralen zichtbaar gemaakt worden, gaan ze aan de slag met een laser-labyrint en maken ze met radartechniek een hoogtekaart.
Reserveer voor deze workshop je plekje via kattevennen@genk.be of 089/65.55.55

3..2..1.. lift off - doorlopend van 10u tot 15u
Schiet jouw zelfgemaakte raket door middel van luchtdruk naar de maan! Of wie weet raak je wel verder en bereikt jouw raket één van de planeten.

Sterrenwacht - bezoeken om 10u15, 11u15 en 12u15
Breng een bezoek aan de sterrenwacht waar een drie meter lange telescoop je een blik op de ruimte gunt. Bij helder weer kan de zon waargenomen worden.

Expo - doorlopend van 10u tot 15u
Reis in expo ‘De Oerknal’ naar het absolute begin van de kosmos. Beleef de Big Bang en het ontstaan van de eerste sterrenstelsels tot ons zonnestelsel. Test uit hoeveel je weegt op Planeet Mars en hoe zwaar de zwaartekracht is op Saturnus.
Ontdek ook welke wetenschappers een belangrijke rol hebben gespeeld in de astronomie.

360° shows
Reis mee tussen sterren en planeten in onze 360° filmzaal. Ontdek in 'Lucia' (10u) wat vallende sterren zijn, speur in 'Travelling with Light' (11u30) naar de geheimen van licht of herbeleef de geschiedenis van de ruimtevaart in 'Dawn of the Space Age' (13u30).
Deze 360° shows zijn de enigste betalende activiteit tijdens de Dag van de Wetenschap. Klik op de show om tickets te bestellen.


 

Praktische informatie

Leeftijd vanaf: 6
Prijs vanaf: gratis, enkel de 360° show is betalend