Kinderlezing: Dino's in kunst en wetenschap - woensdag 5 april om 14u

dinos-in-kunst-en-wetenschap.png

Dinosaurussen... het spreekt velen tot de verbeelding. Maar wat weet het grote publiek in feite over deze fascinerende wezens?

Als we jou de vraag stellen, 'Hoelang geleden leefden de dinosaurussen?'. Wat zou jij dan antwoorden? Tien miljoen jaar geleden, van 235 tot 66 miljoen jaar geleden of ze bestaan vandaag de dag nog steeds?

In deze lezing gaan we samen op zoek naar het juiste antwoord, als die er al is. We bestuden de anatomische kenmerken van dinosaurussen, de geologische achtergrond, hoe we fossielen vinden en opgraven en hoe je valse fossielen kan onderscheiden van de echte.

We bekijken ook kort de kunst in de paleontologie. Paleoartists maken realistische reconstructies van uitgestorven dieren en met hun illustraties trekken ze de aandacht van de toeschouwers.

Afsluiten doen we met een kijkje te nemen naar de pop-cultuur, die soms de wetenschap inhaalt. Kan Jurassic Park al in het echt? Is het met de huidige wetenschappelijke onderzoeken mogelijk om vandaag de dag opnieuw dinosaurussen te klonen.

i.s.m www.literatuurvlaanderen.be

Praktische informatie

Leeftijd vanaf: 8
Prijs vanaf: 3 €

Praktisch

  • voor alle dinofans vanaf 8 jaar
  • de lezing gaat door van 14u tot 15u30
  • €3 pp
:host { --enviso-primary-color: #004289; --enviso-secondary-color: #191C36; font-family: "Roboto",sans-serif; } :host([icon-only]) { height: fit-content; }