Home / Activiteiten / Maankamp augustus 2019
Van 26 augustus 2019 tot en met 30 augustus 2019

Maankamp augustus 2019

Technologiebende

maankamp-website.jpg

MAANKAMP AUGUSTUS 2019 - TECHNOLOGIEBENDE

Hoe ziet het leven van een astronaut op de maan eruit? Waarom moet een astronaut een ruimtepak dragen? En wat is er nodig om een maanbasis te bouwen?
Kom het allemaal te weten tijdens je ruimtemissie in de Cosmodrome. In dit kamp combineren we wetenschap en sport samen!

Maandag 26 augustus: Hoe word ik een echte astronaut
Wat kennen jullie van de ruimte en het astronautenleven? Na enkele theoretische en medische testen maken we ons eigen astronautenpak. Namiddag sportactiviteit (fitometer & muurklimmen).

Dinsdag 27 augustus: Leven op de maan!
Hoe ziet het leven op de maan eruit? Is er eten en drinken op de maan? En hoe wordt een maanbasis gebouwd? We onderzoeken het samen. Namiddag sportactiviteit (pumptrack & new games)

Woensdag? 28 augustus: De gevaren van de job
Een ruimtepak beschermt een astronaut tegen de gevaren in de ruimte. Maar waaruit bestaat zo'n pak? En moeten astronauten het altijd dragen. Namiddag sportactiviteit (mountainbiken & baseball).

Donderdag 29 augustus: leren programmeren
Een astronaut moet ook heel wat afweten van techniek. We leren de kneepjes van het vak en bouwen een maanrobot. Namiddag sportactiviteit (oriëntatieloop & boogschieten)

Vrijdag 30 augustus: Een astronaut met een missie
Alle astronauten hebben een Space Patch op hun ruimtepak, een logo dat hun missie kenmerkt. We ontwerpen onze eigen Space Patch. Als afsluiter krijgen al onze Maanastronauten hun diploma en zijn ze klaar voor lancering. Namiddag sportactiviteit (teambuilding).

 

PRAKTISCH

  • voor kinderen van geboortejaar 2007 t.e.m. 2010
  • elke dag van 9 tot 16u
  • € 85 per deelnemer
  • Eigen lunchpakket meebrengen.
  • inschrijven kan hier.
  • Korting voor houders van het VT-statuut is voorzien. Wend je tot de inschrijvingsbalie of kassa voor meer info. Als het ziekenfonds je dit heeft toegekend op basis van de gestelde voorwaarden, eindigt je kleefbriefje van het ziekenfonds op een 1. Je hebt dan recht op 50% korting.

Praktische informatie

Duur: 7 uren

Wanneer?

ma 26. aug
di 27. aug
wo 28. aug
do 29. aug
vr 30. aug