Home / 'Blijf in uw kot' - tips / Met deze 6 apps vlieg je zo door het heelal

Met deze 6 apps vlieg je zo door het heelal

apps-website.jpg

Met deze 6 apps vlieg je zo door het heelal

We moeten nu even allemaal massaal thuisblijven om het coronavirus te verslaan. Maar met deze apps ontvlucht je toch even je slaap- of woonkamer en belandt je in hogere sferen.

1. Dr. Panda in de ruimte 
Klaar voor lancering? Schiet de ruimte in met Dr. Panda.
Bouw je eigen ruimteschip en verken het heelal. Ontdek nieuwe planeten, asteroïden of zelfs een zwart gat!
Tijdens je ruimtereis kom je vriendelijke buitenaardse wezens tegen maar moet je ook soms je ruimteschip repareren of een weg banen door een doolhof vol meteorieten.
Een leuke app voor kinderen vanaf 4 jaar.
 

2. Thinkrolls Space
Deze betalende app is een fascinerende en kindvriendelijke puzzelgame. Je kan kiezen uit een makkelijk (5+) of moeilijk (8+) niveau.
Kleurrijke spacefiguurtjes rollen dapper door meer dan 200 doolhoven verspreid over 7 unieke planeten waar geen enkele  Thinkroll ooit eerder heeft gerold. Om je doel te bereiken heb je je hersens en je vlugge vingers nodig. Haal je de UFO! Super want deze straalt je naar de volgende doldwaze planeet.
Een kleurrijk avontuurlijke app voor kinderen vanaf 5 jaar.
 

3. Hoe is de ruimte
Ontdek met spelletjes en grappige animaties het zonnestelsel, de sterrenbeelden en zelfs het internationale ruimtestation.
Met deze app vol eenvoudige en gemakkelijke teksten, educatieve spelletjes en mooie illustraties leren kinderen basisinformatie over de ruimte.
Een leerrijk en plezante app voor kinderen vanaf 4 jaar.

4. NASA Selfies
Droom je ervan om de ruimte in tegaan?  Met de hulp van NASA is die droom opeens een stukje dichterbij. De ruimtevaartorganisatie heeft namelijk een leuke app gemaakt waarmee je in de ruimte kan rondhangen.
Maak een selfie, kies een prachtige locatie uit de ruimte en deel je foto op social media met de #lostinspace.
Het leuke aan deze app is dat het ook wetenschappelijke informatie geeft over de achtergrondfoto's. Deze zijn trouwens gemaakt door de Spitzer Space Telescope.
Een toffe app waar zowel jong als oud plezier aan beleeft.

5. Big Bang AR
Onze expo 'De Oerknal' is nu even niet te bezoeken maar geen nood, deze app lost dit probleem helemaal op! De app neemt je mee terug in de tijd, zo'n 13,8 miljard geleden bij de oerknal en vertelt in zeven minuten hoe ons zonnestelsel en de aarde zijn ontstaan. De app is volledig in augmented reality, waardoor het lijkt alsof de hele geschiedenis van het heelal zich voor je ogen afspeelt.
Deze app is gratis te downloaden.

6. Moon globe 
Met deze app heb je de maan in je handen. Zweef boven het maanoppervlak of ze de Telescope Mode aan om zo de stand van de maan vanaf jouw woonplaats te zoeken. Ontdek waar de Apollo-missies geland zijn en bekijk al de maankraters.
Een must-have app voor alle maanliefhebbers.