Home / Blog

Blog

Vind jouw weg naar Toegangspoort Kattevennen

Daarom moet je deze herfstvakantie in Kattevennen zijn!

De herfstvakantie staat voor de deur. We kunnen weer even tijd maken voor het gezin en leuke uitstapjes plannen. Naar Kattevennen bijvoorbeeld! Want in de herfstvakantie valt er weer heel wat te beleven!

Lees verder

10 redenen waarom bossen belangrijk zijn

Van 13 oktober tot en met 20 oktober is het de Week van het bos. Thema dit jaar is ‘Ravotten in het bos’. Maar door de huidige omstandigheden waarin het regenwoud in Brazilië te lijden heeft onder enorme bosbranden en de klimaatopwarming een veel besproken item is, leek het ons wel eens nuttig om te onderzoeken waarom bossen zo belangrijk zijn.

Lees verder

Waarom een Nacht van de Duisternis?

Vlaanderen is één van de meest verlichte regio’s in de wereld. Astronauten noemen ons landje daardoor ook wel eens ‘Bright Belgium’. Er wordt teveel en verkeerd verlicht. De Nacht van de Duisternis maakt ons bewust van de lichtvervuiling.

Lees verder

Waarom mislukken maanlandingen?

In april van dit jaar crashte de Israëlische maanlander Beresheet en begin september verloor de thuisbasis alle contact met Maanlander Vikram. Het zijn ogenschijnlijk vergelijkbare missies. Er zit 50 jaar tussen. Je zou toch denken dat de technologie vooruitgang heeft geboekt en toch mislukt het. Hoe komt dit?

Lees verder

Cosmodrome, een planetarium op kindermaat? Deze 4 mamablogsters deden de test!

Een bezoekje plannen aan de Cosmodrome? Dat deden deze mamablogsters. Hun verhalen kan je hier lezen.

Lees verder

En dat allemaal dankzij de Apollo-missies van NASA!

Ruimtevaart is minder ver weg dan je denkt. Toestellen die we bijna elke dag gebruiken, maken ons het leven een stuk makkelijker dankzij technologie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Lees verder

Theater onder de vallende sterren, dat zijn drie belevingen op één magische avond.

Op het hoogtepunt van de Perseïden kan je in Kattevennen een leuk gezinsavontuur beleven tijdens ‘Theater onder de vallende sterren’. Klaar voor 3 belevingen?

Lees verder

De 8 raarste dingen die we achter gelaten hebben op de maan

Er wordt geschat dat er ongeveer 180.000kg spul op de maan is achtergelaten in de loop van tientallen bemande en onbemande missies. De meeste objecten zijn eenvoudigweg verdwenen ruimtevaartuigen, sondes en raketten maar er zijn ook een handvol vreemde dingen op de maan.

Lees verder

Waar was jij tijdens de maanlanding - het verhaal van twee bekende Limburgers

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Een legendarische gebeurtenis. Wat kan jij je nog herinneren van dat moment? Het verhaal van twee bekende Limburgers.

Lees verder

Dit weekend vieren we 50 jaar maanlanding

In de Cosmodrome mogen we dit jaar wel een heel bijzondere gebeurtenis onder de aandacht brengen: Het is immers dit jaar 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette.

Lees verder