26 juni 2019

10 redenen waarom je in de zomer een dagje Kattevennen moet plannen

speeltuin-kattevennen-luc-daelemans-2-5.jpg

10 redenen waarom je in de zomer een dagje Kattevennen moet plannen

We worstelen ons nog even door de laatste loodjes en dan kunnen we allemaal genieten van een welverdiende vakantie! Ook Kattevennen maakt zich op voor een warme en interessante zomer!

Op 21 juli is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Een spectaculaire gebeurtenis was dat in die tijd! En deze verjaardag vieren we dan ook graag in Kattevennen-Cosmodrome met leuke activiteiten voor jong én oud. Uiteraard staat de ‘maan’ altijd in de kijker!

Met plezier geven we je 10 redenen om een dagje Kattevennen te plannen in de zomer, want naast de maanevents zijn er nog tal van andere belevenissen.

1. Reizen door de ruimte in de 360° shows
In het planetarium van de Cosmodrome dompelen we je onder in leuke 360° space shows. In juli lanceren we ‘Leven op de maan’, een nieuwe 360° liveshow waar onze Astroranger je inspireert met verhalen over de maan. Natuurlijk kan je met je ticket ook de expo ‘De oerknal’ en de sterrenwacht bezoeken.
Iedere dag tijdens de zomervakantie zijn er 360° shows

2. Ontspanning voor jong én oud op de minigolf
Leef je uit tijdens een partijtje minigolf! Het terrein ligt in de schaduw van de bomen en telt 18 holes. Behaal jij de beste score? In de zomermaanden blijft de minigolf van Kattevennen zelfs langer open. Je kan in juli en augustus tot 21u spelen. Let wel, de kassa sluit om 19.30u.
Iedere dag van de zomervakantie van 11 tot 21u

3. Zonne-energie opdoen tijdens de Zonnekijkdag
Tijdens de Zonnekijkdag staat uiteraard de zon centraal.  Onze zonnetelescopen bieden je een unieke kijk op onze dichtstbijzijnde ster. De kids kunnen in de workshop ‘Minecraft’ experimenteren met energie. En voor de echte zonliefhebbers draaien we de 360° show ‘The Sun, Our living Star’. Deze documentaire is enkel op de Zonnekijkdag te zien in de Cosmodrome.
Zondag 7 juli van 13 tot 17u

4. Stenen onder de loupe  tijdens International Rock Day
Ben jij iemand die tijdens het wandelen stenen meeneemt? Dan is deze dag echt iets voor jou! Je kan je eigen stenen laten determineren of op tocht gaan met een expert langs ons Stenenpad. Een ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen laat je tijdens een wandeling door de bossen van Kattevennen stenen lezen.
Zaterdag 13 juli van 13 tot 17u

5. Kinderen baas op ‘Destination Moon’
Is jouw kind gefascineerd door de maan? Zet dan zeker ‘Destination Moon’ in je agenda. Op deze kindvriendelijke avond vertellen we je alles over Apollo 11, de missie die de eerste man op de maan zette. Je leert tijdens de workshop ‘Maantekenen’ de maan op een andere manier zien. En als het helder weer is, spotten we samen kraters op de maan door de superlange telescoop van de sterrenwacht!
Zaterdag 13 juli om 19u

6. Genieten in de natuur van de gedeeltelijke maansverduistering
Tijdens de gedeeltelijke maansverduistering beweegt de maan zich door de schaduw van de aarde waardoor er op een deel van het maanoppervlak geen direct zonlicht meer valt. Een goede reden om met onze telescopen richting de terril van Waterschei te trekken om het spektakel te bekijken. Vanzelfsprekend mag je mee komen genieten! Volg de route naar boven, vanaf de parking, links van het KRC Genk Stadion.
Dinsdag 16 juli vanaf 21.30u

7. Zet je voetsporen op de maan tijdens het maanfestival
Op 21 juli is het exact 50 jaar geleden dat Neil Armstrong voet op de maan zette. Vier deze bijzondere gebeurtenis in de Cosmodrome en laat ook jouw voetafdruk achter op onze maan. Herbeleef in de 360° show ‘Dawn of the Space Age’ de ruimte-exploratie of laat je inspireren door de verhalen van onze astrorangers in ‘Leven op de maan’, een 360° live show over de toekomst van de maan.
Zaterdag 20 en zondag 21 juli, van 13 tot 17u

8. Wensen vervullen tijdens Theater onder de vallende sterren
Wie houdt er niet van een avondwandeling? Tijdens het ‘Theater onder de vallende sterren’ beleef je een leuk gezinsavontuur in de bossen van Kattevennen. Het Genks straattheater ‘De Ghesellen’ neemt je met verhalen mee naar de maan. Na de tocht kan je vóór het onthaalgebouw van Kattevennen de Perseïden (lees vallende sterren) aanschouwen. Ook onze telescopen staan weer paraat om je enkele hemellichamen te laten waarnemen.
Zaterdag 10 augustus vanaf 19u

9. Vliegen van plezier in speeltuin ‘De speelplaneet’
Sinds vorig jaar is de speeltuin van Kattevennen vernieuwd. Spannende speeltuigen staan in een grote cirkel en doen je kinderen zweven van plezier. De speeltuin is gelegen aan Taverne ‘De Krater’, dus terwijl jij heerlijk geniet van een lekker drankje, kunnen de kinderen zich uitleven op de speeltuin. Weet ook dat Kattevennen een uitstekend gebied is om leuke wandeltochten te maken. De routes kan je in het Bezoekersonthaal opvragen.
Speeltuin ‘De Speelplaneet’ is altijd toegankelijk

10. Cocoonen tijdens de lunchpauze op Corpus
Een daguitstap is pas geslaagd met een picknick erbij. En daar heeft Kattevennen een zeer leuk plekje voor! Net achter het onthaalgebouw kan je ‘Corpus’ terugvinden, een gezellige picknickplaats ontworpen door nature artist Will Beckers. In een grote cirkel zit je heerlijk dicht bij elkaar, omgeven door staal en houten takken. Wil je niet zelf sleuren met een picknickmand, bestel er dan één. De mand wordt gratis voor jou in Kattevennen afgeleverd.