Blog

Vind jouw weg naar Toegangspoort Kattevennen

NASA onthult filmplannen aan boord van het ISS, mét Tom Cruise

Begin mei maakte NASA's hoofd Jim Bridenstine bekend dat er voor de allereerste keer een ruimtefilm zal komen die ook echt opgenomen zal worden in de ruimte. We zijn benieuwd!

Lees verder

Dé populairste bestemming deze zomer? Mars!

Er worden deze zomer maar liefst drie missies naar Mars gelanceerd.

Lees verder

Heb jij 'm al gespot, komeet NEOWISE?

Komeet NEOWISE (C/2020 F3 is de officiele benaming) is momenteel te spotten aan onze nachtelijke hemel. Deze periodieke komeet werd in maart van dit jaar ontdekt.

Lees verder

We vernieuwden onze 360° projectie in de Cosmodrome

Sedert de implementatie van het nieuwe fulldome systeem in 2010 zijn er 10 jaren verstreken. Het was dus hoog tijd voor de installatie van een nieuw 360° projectiesysteem in de Cosmodrome.

Lees verder

World UFO Day, do you believe?

Op 2 juli, World UFO Day, komen mensen overal ter wereld samen om de hemel te af te speuren, op zoek naar UFO's (unidentified flying objects)

Lees verder

Wat een 'buitenkans' om het Nationaal Park Hoge Kempen te ontdekken!

Het Nationaal Park Hoge Kempen, dat is een uniek natuurgebied met meer dan 12 000 ha bos en heide. In dit natuurlijke decor leven ook tal van zeldzame en bijzondere dieren. In de videoreeks ‘Buitenkans’ trekt reporter Frank erop uit om de planten en dieren in het Nationaal Park vast te leggen. Met zijn tips leer je dit natuurgebied op een fantastische manier kennen.

Lees verder

Een parelsnoer van satellieten, heb jij ze al gezien?

Bij een heldere sterrenhemel kan je altijd wel een satelliet waarnemen. Ze zijn te zien als een helder lichtpuntje dat zich tussen de sterren beweegt. Tegenwoordig zijn er echter héél veel satellieten waarneembaar. Dit komt door het Starlink satellietennetwerk van SpaceX, dat bestaat uit vele duizenden satellieten.

Lees verder

Fietsroute-app gebruikt de ruimte

Met een nieuwe navigatie-app wilt Beeline een alternatieve routedienst ontwikkelen om mensen een betere fietservaring te bieden. Ze krijgen hierbij de steun van ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie.

Lees verder

Watertekort? Zelfs in de ruimte is het te zien!

Heb je dorst? Of moet je je handen wassen? Dan zet je de kraan open en het water stroomt eruit. Iets vanzelfsprekend voor ons. Maar voor miljarden mensen op deze wereld is dit niet het geval. Met satelliettechnologie brengt ESA het probleem van watertekort in kaart.

Lees verder

Allereerste commerciële ruimtevlucht is een feit

Lancering van SpaceX-ruimteschip uitgesteld vanwege slecht weer maar a.s. zaterdag volgt een nieuwe poging Gisterenavond werd de lancering van de Crew Dragon van SpaceX last minute uitgesteld door het slechte weer.

Lees verder