Blog

Vind jouw weg naar Toegangspoort Kattevennen

Bestaat er toch een negende planeet?

Pluto is al even planeet af en het heeft een hele tijd geduurd eer we daaraan gewend waren. Nu zouden er toch aanwijzingen zijn voor het bestaan van een negende planeet. Een aantal wetenschappers vinden, naar eigen zeggen, steeds meer bewijs dat hun theorie staaft.

Lees verder

Dit ruimtevaartuig kan wel eens dé toekomst van de ruimtevaart zijn!

Het Amerikaanse succesvolle ruimtevaartbedrijf SpaceX maakt zich momenteel klaar voor een belangrijke testvlucht die één van de volgende weken al zou kunnen plaatsvinden. Deze testvlucht kadert in de ontwikkeling van het reusachtige Starship ruimtevaartuig waarmee SpaceX naar de maan en de planeet Mars wil.

Lees verder

Kunnen we in de toekomst nog genieten van een ongestoorde sterrenhemel?

Er worden steeds meer satellieten de ruimte in geschoten om wereldwijd supersnel internet te kunnen aanbieden en dat baart astronomen grote zorgen.

Lees verder

Dit is wellicht de reden voor de verduistering van Betelgeuze…

Begin dit jaar rapporteerden we in onze blogpost dat Betelgeuze, een heldere ster in het sterrenbeeld Orion, alsmaar minder helder scheen. Astronomen dachten aan een voorbode van een naderend en explosief levenseinde van Betelgeuze. Maar nu is de echte reden wellicht gekend.

Lees verder

Asteroïde nadert onze aarde nagenoeg ongemerkt

Afgelopen zondag scheerde een asteroïde, die 2020 QG, gedoopt werd, rakelings langs onze Aarde. Rakelings betekent toch nog op zo'n 2.950 kilomer afstand.

Lees verder

Muzikant Beck en NASA voorzien album Hyperspace van maar liefst 13 unieke muziekvideo's

Beck Hansen, Amerikaanse muzikant, songwriter, producer die onder meer bekend is van de monsterhit "Everybody's Gotta learn Sometime" en van het behalen van tal van awards, waaronder 7 Grammy Awards brengt maar liefst 13 muziekvideo's ineens uit die gebaseerd zijn op NASA beelden.

Lees verder

De tijd van de vallende sterren is weer daar! Heb jij je wens al klaarliggen?

Elk jaar rond half augustus kunnen sterrenliefhebbers hun hart ophalen als de jaarlijkse Perseïden-meteorenzwerm zijn toppunt bereikt! Als je nog nooit een meteoor hebt gezien, is dit je kans.

Lees verder

NASA onthult filmplannen aan boord van het ISS, mét Tom Cruise

Begin mei maakte NASA's hoofd Jim Bridenstine bekend dat er voor de allereerste keer een ruimtefilm zal komen die ook echt opgenomen zal worden in de ruimte. We zijn benieuwd!

Lees verder

Dé populairste bestemming deze zomer? Mars!

Er worden deze zomer maar liefst drie missies naar Mars gelanceerd.

Lees verder

Heb jij 'm al gespot, komeet NEOWISE?

Komeet NEOWISE (C/2020 F3 is de officiele benaming) is momenteel te spotten aan onze nachtelijke hemel. Deze periodieke komeet werd in maart van dit jaar ontdekt.

Lees verder