Home / Blog

Blog

Vind jouw weg naar Toegangspoort Kattevennen

Cosmodrome, een planetarium op kindermaat? Deze 4 mamablogsters deden de test!

Een bezoekje plannen aan de Cosmodrome? Dat deden deze mamablogsters. Hun verhalen kan je hier lezen.

Lees verder

En dat allemaal dankzij de Apollo-missies van NASA!

Ruimtevaart is minder ver weg dan je denkt. Toestellen die we bijna elke dag gebruiken, maken ons het leven een stuk makkelijker dankzij technologie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Lees verder

Theater onder de vallende sterren, dat zijn drie belevingen op één magische avond.

Op het hoogtepunt van de Perseïden kan je in Kattevennen een leuk gezinsavontuur beleven tijdens ‘Theater onder de vallende sterren’. Klaar voor 3 belevingen?

Lees verder

De 8 raarste dingen die we achter gelaten hebben op de maan

Er wordt geschat dat er ongeveer 180.000kg spul op de maan is achtergelaten in de loop van tientallen bemande en onbemande missies. De meeste objecten zijn eenvoudigweg verdwenen ruimtevaartuigen, sondes en raketten maar er zijn ook een handvol vreemde dingen op de maan.

Lees verder

Waar was jij tijdens de maanlanding - het verhaal van twee bekende Limburgers

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Een legendarische gebeurtenis. Wat kan jij je nog herinneren van dat moment? Het verhaal van twee bekende Limburgers.

Lees verder

Dit weekend vieren we 50 jaar maanlanding

In de Cosmodrome mogen we dit jaar wel een heel bijzondere gebeurtenis onder de aandacht brengen: Het is immers dit jaar 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette.

Lees verder

Gaaf: Kinderen baas op Destination Moon!

Een avond op kindermaat! Dat is 'Destination Moon'. We brengen je helemaal in de sfeer van 50 jaar maanlanding.

Lees verder

Hoe jij een effectieve zonnekenner wordt tijdens de Zonnekijkdag!

Zondag is het Zonnekijkdag! Dé dag om onze dichtstbijzijnde ster even in the picture te zetten.

Lees verder

10 redenen waarom je in de zomer een dagje Kattevennen moet plannen

Op 21 juli is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Een spectaculaire gebeurtenis was dat in die tijd! En deze verjaardag vieren we dan ook graag in Kattevennen-Cosmodrome met leuke activiteiten voor jong én oud.

Lees verder

Ben jij ook zo’n zonliefhebber?

Naar aanleiding van de ‘Zonnekijkdag’ op zondag 7 juli willen we jullie deze leuke feitjes over zon nog even meegeven!

Lees verder

Reeks: 10 dingen die je nog niet wist over de maan

We kennen allemaal de maan. Toch zijn er nog een heleboel dingen aan de maan die niet bij iedereen bekend zijn. In deze reeks gaan we net die zaken eens helemaal uit de doeken doen! Deze week nummer 1.

Lees verder

Ken jij deze 5 leuke boeken over de maan?

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de eerste mens op de maan zetten we onze vijf leukste boeken over de maan in de kijker.

Lees verder

Nooit geweten dat er ook een wetgeving in de ruimte bestaat?

Met toekomstperspectieven zoals space-mining, ruimtetoerisme en ruimtekolonisatie is er noodzaak aan internationale afspraken en een wetgeving in de ruimte.

Lees verder

Zo maak je wandelen voor kinderen leuk: onze tips!

Wij zelf vinden wandelen meestal wel leuk. Maar met kinderen erbij hoor je al snel “Ik ben moe! Is het nog ver?”. Toch kan het ook voor kinderen prettig zijn om te wandelen. We hebben enkele handige tips op een rijtje gezet om je – letterlijk – op weg te helpen.

Lees verder

Hoe je met een verrekijker de landingsplaats van Apollo 11 op de maan kan vinden.

Kijken naar de maan hoeft geen dure hobby te zijn. Met een gewone verrekijker kan je al heel wat spectaculaire dingen aan de sterrenhemel zien!

Lees verder

Doe deze 5 dingen met je kinderen tijdens de paasvakantie in Kattevennen.

Eindelijk vakantie! Tijd om terug op adem te komen en de dagelijkse sleur even achter je te laten. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Noteer dan zeker een dagje Kattevennen in je agenda. Want deze 5 dingen zijn super leuk om hier met je kroost te doen!

Lees verder

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Op 21 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Door de moderne technologie van vandaag zullen we binnenkort getuige zijn van een héél andere Space Race dan 50 jaar geleden. Ben jij klaar voor die volgende stap?

Lees verder