Home / Blog

Blog

Vind jouw weg naar Toegangspoort Kattevennen

Dit kan je in de Krokusvakantie in Kattevennen beleven!

De eerste vakantie van 2020 is in zicht. Tijd om even op adem te komen en tijd vrij te maken voor het gezin. Misschien plan je zelfs een uitstapje? Dan ben je bij Kattevennen aan het juiste adres want wij hebben een tof aanbod aan activiteiten voor jong én ouder.

Lees verder

Weet je deze feiten over dwergplaneet Pluto?

Op “Pluto Day” vieren we de ontdekking van Pluto. Ken jij deze feiten over Pluto al?

Lees verder

Kende jij ze al; de Hidden Figures van de ruimtevaart?

Op 11 februari is International day of Women and Girls in Science. Elk jaar zetten we een vrouw in de kijker die iets verwezenlijkt heeft in de wetenschap! Dit jaar gaat onze aandacht uit naar drie vrouwen; Katherine Johnson, Doroty Vaughan en Mary Jackson.

Lees verder

4 redenen waarom puzzelen weer hip is!

Het maken van een puzzel is niet alleen goed voor kinderen. Ook volwassenen hebber er baat bij. We geven je graag enkele redenen waarom puzzelen een zinvolle én leuke tijdsbesteding is! Check ook zeker ons puzzelaanbod!

Lees verder

2020: Hét knuffeljaar in de ruimte!

Het wordt dit jaar een warm jaar in de ruimte! We kunnen zelfs spreken van een heus knuffeljaar. In 2020 zijn er maar liefst acht samenstanden van planeten. Of zoals astronomen deze ontmoetingen zo mooi verwoorden ‘conjuncties’.

Lees verder

10 ruimtemissies om naar uit te kijken in 2020 – deel 2

De ruimtevaart gaat een spannend jaar tegemoet in 2020. Deze week brengen wij je deel 2; de missies naar de maan en de lancering van nieuwe raketten.

Lees verder

10 ruimtemissies om naar uit te kijken in 2020 – deel 1

De ruimtevaart gaat een spannend jaar tegemoet in 2020. Deze week brengen wij je deel 1; de missies naar Mars en de Zon.

Lees verder

Daarom moet je deze herfstvakantie in Kattevennen zijn!

De herfstvakantie staat voor de deur. We kunnen weer even tijd maken voor het gezin en leuke uitstapjes plannen. Naar Kattevennen bijvoorbeeld! Want in de herfstvakantie valt er weer heel wat te beleven!

Lees verder

10 redenen waarom bossen belangrijk zijn

Van 13 oktober tot en met 20 oktober is het de Week van het bos. Thema dit jaar is ‘Ravotten in het bos’. Maar door de huidige omstandigheden waarin het regenwoud in Brazilië te lijden heeft onder enorme bosbranden en de klimaatopwarming een veel besproken item is, leek het ons wel eens nuttig om te onderzoeken waarom bossen zo belangrijk zijn.

Lees verder

Waarom een Nacht van de Duisternis?

Vlaanderen is één van de meest verlichte regio’s in de wereld. Astronauten noemen ons landje daardoor ook wel eens ‘Bright Belgium’. Er wordt teveel en verkeerd verlicht. De Nacht van de Duisternis maakt ons bewust van de lichtvervuiling.

Lees verder

Waarom mislukken maanlandingen?

In april van dit jaar crashte de Israëlische maanlander Beresheet en begin september verloor de thuisbasis alle contact met Maanlander Vikram. Het zijn ogenschijnlijk vergelijkbare missies. Er zit 50 jaar tussen. Je zou toch denken dat de technologie vooruitgang heeft geboekt en toch mislukt het. Hoe komt dit?

Lees verder

Cosmodrome, een planetarium op kindermaat? Deze 4 mamablogsters deden de test!

Een bezoekje plannen aan de Cosmodrome? Dat deden deze mamablogsters. Hun verhalen kan je hier lezen.

Lees verder

En dat allemaal dankzij de Apollo-missies van NASA!

Ruimtevaart is minder ver weg dan je denkt. Toestellen die we bijna elke dag gebruiken, maken ons het leven een stuk makkelijker dankzij technologie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Lees verder

Theater onder de vallende sterren, dat zijn drie belevingen op één magische avond.

Op het hoogtepunt van de Perseïden kan je in Kattevennen een leuk gezinsavontuur beleven tijdens ‘Theater onder de vallende sterren’. Klaar voor 3 belevingen?

Lees verder

De 8 raarste dingen die we achter gelaten hebben op de maan

Er wordt geschat dat er ongeveer 180.000kg spul op de maan is achtergelaten in de loop van tientallen bemande en onbemande missies. De meeste objecten zijn eenvoudigweg verdwenen ruimtevaartuigen, sondes en raketten maar er zijn ook een handvol vreemde dingen op de maan.

Lees verder

Waar was jij tijdens de maanlanding - het verhaal van twee bekende Limburgers

Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Een legendarische gebeurtenis. Wat kan jij je nog herinneren van dat moment? Het verhaal van twee bekende Limburgers.

Lees verder

Dit weekend vieren we 50 jaar maanlanding

In de Cosmodrome mogen we dit jaar wel een heel bijzondere gebeurtenis onder de aandacht brengen: Het is immers dit jaar 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette.

Lees verder

Gaaf: Kinderen baas op Destination Moon!

Een avond op kindermaat! Dat is 'Destination Moon'. We brengen je helemaal in de sfeer van 50 jaar maanlanding.

Lees verder

Hoe jij een effectieve zonnekenner wordt tijdens de Zonnekijkdag!

Zondag is het Zonnekijkdag! Dé dag om onze dichtstbijzijnde ster even in the picture te zetten.

Lees verder

10 redenen waarom je in de zomer een dagje Kattevennen moet plannen

Op 21 juli is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Een spectaculaire gebeurtenis was dat in die tijd! En deze verjaardag vieren we dan ook graag in Kattevennen-Cosmodrome met leuke activiteiten voor jong én oud.

Lees verder

Ben jij ook zo’n zonliefhebber?

Naar aanleiding van de ‘Zonnekijkdag’ op zondag 7 juli willen we jullie deze leuke feitjes over zon nog even meegeven!

Lees verder

Reeks: 10 dingen die je nog niet wist over de maan

We kennen allemaal de maan. Toch zijn er nog een heleboel dingen aan de maan die niet bij iedereen bekend zijn. In deze reeks gaan we net die zaken eens helemaal uit de doeken doen! Deze week nummer 1.

Lees verder

Ken jij deze 5 leuke boeken over de maan?

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de eerste mens op de maan zetten we onze vijf leukste boeken over de maan in de kijker.

Lees verder

Nooit geweten dat er ook een wetgeving in de ruimte bestaat?

Met toekomstperspectieven zoals space-mining, ruimtetoerisme en ruimtekolonisatie is er noodzaak aan internationale afspraken en een wetgeving in de ruimte.

Lees verder

Zo maak je wandelen voor kinderen leuk: onze tips!

Wij zelf vinden wandelen meestal wel leuk. Maar met kinderen erbij hoor je al snel “Ik ben moe! Is het nog ver?”. Toch kan het ook voor kinderen prettig zijn om te wandelen. We hebben enkele handige tips op een rijtje gezet om je – letterlijk – op weg te helpen.

Lees verder

Hoe je met een verrekijker de landingsplaats van Apollo 11 op de maan kan vinden.

Kijken naar de maan hoeft geen dure hobby te zijn. Met een gewone verrekijker kan je al heel wat spectaculaire dingen aan de sterrenhemel zien!

Lees verder

Doe deze 5 dingen met je kinderen tijdens de paasvakantie in Kattevennen.

Eindelijk vakantie! Tijd om terug op adem te komen en de dagelijkse sleur even achter je te laten. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Noteer dan zeker een dagje Kattevennen in je agenda. Want deze 5 dingen zijn super leuk om hier met je kroost te doen!

Lees verder

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Op 21 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Door de moderne technologie van vandaag zullen we binnenkort getuige zijn van een héél andere Space Race dan 50 jaar geleden. Ben jij klaar voor die volgende stap?

Lees verder