4 april 2019

Ben jij klaar voor de volgende stap?

maanbasis-20cm-1.jpg
Ben jij klaar voor de volgende stap?

Op 21 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Als je even stil staat dat de smartphones die wij nu gebruiken, krachtiger zijn dan de computers die destijds door NASA werden gebruikt om astronauten naar de maan te sturen  dan is dit toch best wel spectaculair.
Door de moderne technologie van vandaag zullen we binnenkort getuige zijn van een héél andere Space Race dan 50 jaar geleden.
Ben jij klaar voor die volgende stap?

Opnieuw mensen naar de maan
NASA is van plan om voor het eerst sinds 1972 terug mensen naar de maan te sturen en zo uiteindelijk naar Mars en verder.  Echter, deze bemande maan-missie zal anders zijn in vergelijking met de Apollo-missies van 50 jaar geleden.

Logeren op de maan
NASA zal met innovatieve technologieën verschillende locaties op het maanoppervlak verkennen. Het ruimteagentschap wilt mensen naar de maan sturen met de intentie om daar te blijven. Want de maan is immers een perfecte basis om van daaruit bemande missies naar verdere gelegen gebieden te sturen.
Zal dit tijdperk de geschiedenis in gaan als eentje van waarbij zowel mensen op de aarde als op de maan leven?

Ruimte-exploratie
Als alles goed gaat, wilt NASA binnen het volgende decennium astronauten naar de maan sturen. Daarom doen ze beroep op Amerikaanse particuliere bedrijven om te helpen met het ontwerpen en ontwikkelen van een maanbasis en herbruikbare systemen voor maanlanders. Deze missie zal een enorme stap voorwaarts zijn op het gebied van Deep Space Exploration.

Klaar voor de volgende stap
Hoe enthousiast ben jij voor deze volgende stap? Waar denk jij dat de mens over X-aantal jaar zal zijn? NASA heeft immers al plannen om astronauten in de late 2030 naar Mars te sturen.

In Kattevennen- Cosmodrome vertellen we je meer over deze “Space Race”. We lichten de maanlandingen van 50 jaar geleden toe én we kijken ook naar de toekomst. Want we zijn héél benieuwd welke nieuwe en verrassende zaken ons gigantisch heelal nog te vertellen heeft.