23 oktober 2019

Daarom moet je deze herfstvakantie in Kattevennen zijn!

seppe-halloween-1.jpg

Daarom moet je deze herfstvakantie in Kattevennen zijn…

De herfstvakantie staat voor de deur. We kunnen weer even tijd maken voor het gezin en leuke uitstapjes plannen. Naar Kattevennen bijvoorbeeld! Want in de herfstvakantie valt er weer heel wat te beleven!

1. Halloween in de Cosmodrome 
Halloween, een tijd waar monsters en griezelige figuren overal kunnen opduiken; op één of andere Halloweentocht, in de winkeletalages, aan je voordeur maar ook in de ruimte!
Ik zie je al denken.. “ook daar?”.  Ja, ook daar.
In de herfstvakantie laat onze astroranger je na elke 360° show kennis maken met mysterieuze sterrenkundige figuren. Want dat zijn er wel wat! Durf jij het aan om te komen kijken?

2. Selfie op de maan
Heb je je ticket voor de 360° show? Prima, want daarmee kan je ook Expo ‘De oerknal’ en de sterrenwacht bezoeken. Plus voor de kinderen hebben we nog wat extra in petto! 
In de expo kunnen ze iedere namiddag een eigen moonglobe (sneeuwbal) maken. (€ 2)
Kinderen die verkleed komen krijgen in het bezoekersonthaal een leuke verrassing.
Trek ook zeker een coole halloween-selfie met je gezin of vrienden op de maan. Deel deze foto met ons (@kattevennencosmodrome) en wie weet val je wel in de prijzen!

3. Sterren kijken
Joepie! Toch één voordeel aan deze donkere dagen. We kunnen weer langer naar de sterren kijken. Vanaf zaterdag 26 oktober starten onze ‘Sterrenkijkavonden’ terug. Dan zetten we elke zaterdagavond bij helder weer de deuren van onze sterrenwacht open. Onze astroranger vertelt je alles over wat er op dat moment aan de hemel te zien is. De maan met zijn kraterinslagen, planeten of andere hemellichamen, je kan ze allemaal zelf waarnemen door onze drie meter lange telescoop.

4. Kleurrijke boswandeling
Slenteren door de bladeren, terwijl de herfst de bomen in vuur en vlam zet. Paddenstoelen die je vanaf de bosrand begluren. In de herfst laat het bos zich van haar mooiste kant zien. Het perfecte moment om eens een goede wandeltocht te maken. Kattevennen telt een aantal mooie bewegwijzerde wandelroutes. Weet je niet juist waar te beginnen? Vraag gerust enkele tips aan onze onthaalmedewerkers.

5. Op tocht met een ranger
Ga je toch liefst onder begeleiding het bos in? Dat kan! Want op zondag 3 november neemt een ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen je mee op de ‘Life of Trees’-wandeling. Met speelse opdrachten leert de ranger je het bos kennen zoals je het nog nooit ervaren hebt. Klaar om de bewoners van het bos te ontdekken? Start om 13.30u aan het bezoekersonthaal.