19 februari 2020

Dit kan je in de Krokusvakantie in Kattevennen beleven!

expo-klien.jpg

Dit kan je in de Krokusvakantie in Kattevennen beleven!

De eerste vakantie van 2020 is in zicht. Tijd om even op adem te komen en tijd vrij te maken voor het gezin. Misschien plan je zelfs een uitstapje?
Dan ben je bij Kattevennen aan het juiste adres want wij hebben een tof aanbod aan activiteiten voor jong én ouder.

1. Ticket voor een ruimtereis.
Zin in een reisje tussen de sterren en planeten? Dan moet je in onze 360° filmzaal zijn. Je beleeft er een ongelooflijk ruimteavontuur. Na elke film vertelt onze Astroranger je meer over de sterrenhemel van de avond en laat hij/zij je zien welke sterrenbeelden en planeten er te spotten vallen aan de nachtelijke hemel.
Ook een bezoekje aan de sterrenwacht mag niet ontbreken. Je kan er, indien het weer helder genoeg is, door onze drie meter lange telescoop naar de zon of de maan kijken.
Tickets

TIP: Voor onze kleine astronauten plannen we iedere weekdag van de Krokusvakantie om 11u een leuke film op kindermaat, ‘Sterrenstof’. De show die dan vertoond wordt, hangt af van de leeftijd van de aanwezige kinderen. Dus… laat je verrassen!

2. Oerknal de expo in
De Big Bang, wat was dat eigenlijk? En wat heeft het allemaal veroorzaakt? Dat kom je te weten in onze Expo ‘De Oerknal’. Je maakt stap voor stap een reis door de tijd, van de oerknal tot het heden. En er is nog meer! Nog tot het einde van de Krokusvakantie kan je de aanvullende expo over ’50 jaar maanlanding’ bezoeken.
Weet je dat er voor de kinderen een speciale zoektocht is doorheen de expo? Bij elke geel symbooltje dat ze vinden, hoort een opdracht. Missie geslaagd? Dan ligt er een klein presentje klaar voor hen in het Bezoekersonthaal.

3. Wandel het zonnestelsel in
In het bos van Kattevennen ligt een speciaal pad, het Planetenpad. Het is een 1,4 kilometer lange wandeling doorheen het bos. Onderweg maak je kennis met de acht planeten van ons zonnestelsel, dat hier 4 miljard keer kleiner dan in werkelijkheid wordt voorgesteld.
Hou wel in gedachte dat deze route geen lus is. Terugkeren naar het startpunt kan op twee manieren. Ofwel loop je het Planetenpad terug af, maar dan in de omgekeerde richting. Ofwel volg je de groene wandelroute (4,5 km) tot aan het Bezoekersonthaal.
Wil je liefst een plannetje voor de route? Geen probleem! De medewerkers van het Bezoekersonthaal geven je graag de nodige info!

4. Win je eerste B’Oscar
Wie wil er nu niet eens aan de haal gaan met een echte (B)Oscar?
Het Nationaal Park Hoge Kempen lanceert dit jaar aan elke toegangspoort een nieuwe wandeling voor jonge avonturiers! Elke poort heeft zijn specifieke thema.
In Kattevennen kruip je in de rol van een astronaut. Samen met Ree Witherspoon en Arnold Schwarzenever voer je tijdens deze 3,8 km lange tocht allerlei leuke opdrachten uit, van honkballen met dennenappels tot een heuse conditietest.
Heb je daarnaast ook de code gekraakt? Dan kan je jouw prijs afhalen in het Bezoekersonthaal.

5. Planeet Venus schittert in de sterrenwacht
De Krokusvakantie afsluiten doen we met de Nationale Sterrenkijkdagen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari.
We hopen op helder weer want dan valt er heel wat waar te nemen. In de sterrenwacht richten we onze grote telescoop op Planeet Venus. Deze staat nu al een tijdje mooi te schitteren in de vooravond. Op het waarnemingsplatform bekijken we de nachtelijke sterrenhemel.
Ook is er een interessante workshop in onze 360° filmzaal. Met een sterrenkaart leer je je daar oriënteren op de sterrenhemel.
Het volledige programma van de Nationale Sterrenkijkdagen kan je hier terugvinden.

Je ziet, genoeg keuze om een dagje te vullen. Wil je meer weten? Raadpleeg dan zeker onze website of mail ons: kattevennen@genk.be.