5 juni 2019

Ken jij deze 5 leuke boeken over de maan?

lezen-2.jpg

Ken jij deze 5 leuke boeken over de maan?

Heb je Kattevennen-Cosmodrome al een keer bezocht , dan ben je waarschijnlijk al eens in onze shop geweest.  Je kan er leuke ruimtevaartgadgets, zachte knuffels of wetenschappelijke hebbedingetjes vinden.
In het shopgamma tref je ook interessante boeken aan, voornamelijk over sterrenkunde,  ruimtevaart en natuur.  Fictie zowel als non-fictie.
Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de eerste mens op de maan zetten we onze vijf leukste boeken over de maan in de kijker.

‘Het eerste nijlpaard op de maan’ – David Walliams - kinderboek


Twee nijlpaarden hebben een droom, namelijk om het eerste nijlpaard op de maan te zijn. Het ene nijlpaard, de rijke Hercules Leopold-Saksen III, roept de hulp van een ruimtevaartcentrum in om een professionele raket te maken. Sheila, het andere nijlpaard, heeft niet die middelen en roept daarom de hulp van haar vrienden in.
Wie als eerste de maan bereikt, ontdek je in dit humoristisch prentenboek.
voor kinderen vanaf 4 jaar

 

De Maan pop-up – Anne Jankéliowitch - kinderboek


In dit leerrijk en kleurrijk boek vol indrukwekkende pop-ups verken je ons sterrenstelsel en maak je kennis met de verschillende planeten. Stap aan boord van de Apollo-raket en ontmoet Neil Armstrong.
Je maakt ook een reis naar de maan! Ontdek waarom de maan soms vol is en soms niet. Door de talloze feitjes en de geweldige pop-ups vol beweging en dynamiek is dit een leerzaam en spannend boek.
voor kinderen vanaf 5 jaar

 

Feppe en de Maan – Guy Brugmans - kinderboek


Vuurvliegje Feppe ziet elke avond de maan aan de hemel staan. Hij zou er heel graag naartoe vliegen. Maar ze staat zo ver weg.  Zijn vleugels kunnen hem zo ver niet dragen. Hij verzint allerlei manieren om hoger te vliegen. Op een nacht lijkt er een probleem te zijn en blijft de maan weg. Zal Feppe haar kunnen terug halen?
Een leuk kinderboek over hoe je vaak heel erg je best moet doen om je droom waar te maken.
voorlezen vanaf 6 jaar – zelf lezen vanaf 8 jaar

 

 

Ik wil de maan – Angela Pelaez-Vargas – kinderboek


Lucas speelt graag op zijn kamer. Maar hij heeft vandaag al met al zijn speelgoed gespeeld. Lucas wilt eens iets anders. Hij wilt…. de maan! Maar hoe speel je eigenlijk met de maan?
Een grappig verhaal over de fantasiewereld van een kleine jongen.
voor kinderen vanaf 3 jaar

 

In this decade… Mission to the Moon 1969-2019 – Tim Hippmann


Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Apollo 11-maanlanding publiceerde Tim Hippmann dit boek. Het  is een nieuwe interpretatie van de klassieker “In dit decennium – missie naar de maan”, gepubliceerd in 1969. “In this decade, mission to the moon” bevat 160 pagina’s en beschrijft de belangrijkste mijlpalen van alle Apollo-missies, van Nr. 1 tot Nr. 17. Het hardcoverboek wordt opgefleurd met tal van mooie foto’s en infographics vanuit de tijd van toen.
Een musthave voor ruimtevaartliefhebbers.