1 april 2020

Met deze 10 apps vlieg je zo door het heelal!

apps-ruimte.jpg

Met deze 10 apps vlieg je zo door het heelal!

We moeten nu even allemaal massaal thuisblijven om het coronavirus te verslaan. Maar wij hebben voor jou dé oplossing om toch even je huis te ontvluchten.  Met deze apps reis je van ons zonnestelsel tot in de diepste hoeken van het heelal.

1. Dr. Panda in de ruimte 
Klaar voor lancering? Schiet de ruimte in met Dr. Panda.
Bouw je eigen ruimteschip en verken het heelal. Ontdek nieuwe planeten, asteroïden of zelfs een zwart gat!
Tijdens je ruimtereis kom je vriendelijke buitenaardse wezens tegen.  Maar soms moet je ook het ruimteschip repareren of je een weg banen door een doolhof vol meteorieten.
Een leuke app voor kinderen vanaf 4 jaar. (betalend)

2. Thinkrolls Space 
Deze app is een fascinerende en kindvriendelijke puzzelgame. Je kan kiezen uit een makkelijk (5+) of moeilijk (8+) niveau.
Kleurrijke spacefiguurtjes rollen dapper door meer dan 200 doolhoven verspreid over 7 unieke planeten waar geen enkele Thinkroll ooit eerder heeft gerold. Om je doel te bereiken heb je je hersens en je vlugge vingers nodig. Haal je de UFO? Super want deze straalt je naar de volgende doldwaze planeet.
Een kleurrijk avontuurlijke app voor kinderen vanaf 5 jaar. (betalend)

3. Hoe is de ruimte
Ontdek met spelletjes en grappige animaties het zonnestelsel, de sterrenbeelden en zelfs het internationale ruimtestation ISS.
Met deze app vol eenvoudige en gemakkelijke teksten, educatieve spelletjes en mooie illustraties leren kinderen basisinformatie over de ruimte.
Een leerrijk en plezante app voor kinderen vanaf 4 jaar.

4. Lipa Planets: het boek
Ga met het hondje Skipper mee op reis door de ruimte! Leer de verhalen kennen van de planeten en zie hoe ze voor je ogen veranderen.
Deze app bevat 3 spannende spelmodules voor je kind om te leren lezen. Het is een mooie manier om je kind enthousiast te maken voor boeken én het heelal.  
Een leuke educatieve app voor kinderen van 5+.

5. NASA Selfies
Droom je ervan om de ruimte in te gaan?  Met de hulp van NASA is die droom opeens een stukje dichterbij. De ruimtevaartorganisatie heeft namelijk een leuke app gemaakt waarmee je in de ruimte kan rondhangen.
Maak een selfie, kies een prachtige locatie uit de ruimte en deel je foto op social media met de #cosmodromegenk.
Het leuke aan deze app is dat het ook wetenschappelijke informatie geeft over de achtergrondfoto's. Deze zijn trouwens gemaakt door de Spitzer Space Telescope.
Een toffe app waar zowel jong als oud plezier aan beleeft.

6. Big Bang AR 
Onze expo 'De Oerknal' is nu even niet te bezoeken maar geen nood, deze app lost dit probleem helemaal op! De app neemt je mee terug in de tijd, zo'n 13,8 miljard geleden bij de oerknal en vertelt in zeven minuten hoe ons zonnestelsel en de aarde zijn ontstaan. De app is volledig in augmented reality, waardoor het lijkt alsof de hele geschiedenis van het heelal zich voor je ogen afspeelt.
Deze app is gratis te downloaden.

7. Moon globe 
Met deze app heb je de maan in je handen. Zweef boven het maanoppervlak of zet de Telescope Mode aan om zo de stand van de maan vanaf jouw woonplaats te zoeken. Ontdek waar de Apollo-missies geland zijn en bekijk al de maankraters.
Een must-have app voor alle maanliefhebbers.

 

 

8. SkyView Lite 
De app SkyView Lite laat je al de geheimen van het heelal zien. Door je smartphone naar de lucht te richten, zie je op je scherm welke sterren, sterrenbeelden, planeten en satellieten er boven je hoofd hangen.
Ook krijg je op je scherm heel wat informatie te zien over elk hemellichaam. Zoals bv. het sterrenbeeld waar de ster zich in bevindt of de baan die ze aflegt.
Met de zoekfunctie kan je onder andere ook het ISS, het International Space Station opsporen.
Deze app is ideaal om een Sterrenkijkavond bij jou thuis te houden.

9. ISS detector 
Hoewel hij zich op 400 kilometer boven het aardoppervlak bevindt en voortraast met een snelheid van 28.000 kilometer per uur kan je het ISS prima met het blote oog waarnemen.
En er is een handige app die je daarbij perfect kan helpen: ISS detector.
De app geeft je vijf minuten voordat het ISS boven je woonplaats komt een seintje en houdt ook in de gaten of het weer het wel toestaat om het ruimtestation te kunnen zien.
Vergeet dus zeker niet te wuiven naar de astronauten als ze passeren!

10. Stars & Planet Finder
Reis naar jouw favoriete planeet met deze app. Met een mix van fysieke en virtuele data leidt de app jou naar de planeet of ster die jij aan de hemel wilt zien. Zelfs als je een satelliet van dichtbij wilt bekijken, wijst deze app je de weg.
Een perfecte app voor toekomstige ruimtereizigers!