13 augustus 2020

Muzikant Beck en NASA voorzien album Hyperspace van maar liefst 13 unieke muziekvideo's

explora-el-universo-como-nunca-antes-en-este-viaje-cosmico-y-poetico-creado-por-la-nasa-y-beck.png

Beck Hansen, Amerikaanse muzikant, songwriter, producer die onder meer bekend is van de monsterhit "Everybody's Gotta learn Sometime" en van het behalen van tal van awards, waaronder 7 Grammy Awards brengt maar liefst 13 muziekvideo's ineens uit die gebaseerd zijn op NASA beelden.

Het project werd gebundeld onder de naam "Hyperspace:A.I.Experience en omvat 13 muziekvideo's die nu gemaakt werden bij het eerder uitgebrachte album "Hyperspace".
Op de bijbehorende website kan je informatie vinden over de muziek maar ook over de video's. Tal van planeten als de Zon, Maan, Mars, Aarde, Saturnus, Jupiter evenals sterrenbeelden, zwarte gaten en het melkwegstelsel passeren de revue in deze video's. De beelden zijn onder meer afkomstig van de Hubble-telescoop, van het Internationale Ruimtestation ISS, van de Marsrover Curiosity, van de Lunar Reconnaissance Orbiter en van het Solar Dynamics Observatory.

Het beeldmateriaal werd door Osk Studio omgezet naar visualisaties waarbij gebruik gemaakt werd van artificiële intelligentie. Muziek, wetenschap en kunst vloeien op deze manier samen tot een onaards geheel dat je meeneemt op een reis doorheen de ruimte.

Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld? Meer info en de video's zelf vind je op de Hyperspace-website en in een playlist op YouTube.