3 augustus 2019

Theater onder de vallende sterren, dat zijn drie belevingen op één magische avond.

theater-onde-de-vallende-sterren-kleiner-4.jpg

Theater onder de vallende sterren, dat zijn 3 belevingen op één magische avond.

Wist je dat begin augustus één van de beste periodes in het jaar is als je vallende sterren wil zien? Dan passeren de Perseïden: een meteorenzwerm of beter nog, een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door een komeet.
Een speciale periode die de Cosmodrome niet zo maar onopgemerkt voorbij wil laten gaan.
Op het hoogtepunt van de Perseïden kan je in Kattevennen een leuk gezinsavontuur beleven tijdens ‘Theater onder de vallende sterren’. Klaar voor 3 belevingen?

Avondwandeling in het bos
De avond start met een leuke tocht door het bos. Je bewandelt de bewegwijzerde route over verschillende bospaden in Kattevennen. Maar er is meer!
Tijdens de rit dompelen we je onder in de magische wereld van de maan. Het Genks straattheater De Ghesellen brengt je met betoverende verhalen doorheen de verschillende fases van de maan. Beleef het sprookje van de waterlelies, neem een kijkje op de achterkant van de maan, maar pas op voor de weerwolven!
Tip: pak zeker je zaklamp mee

Genieten van de Perseïden
Na de wandeling neem je plaats op het grasveld voor het onthaalgebouw van Kattevennen. Zo kan je de Perseïden, in de volksmond beter bekend als ‘vallende sterren’,aanschouwen.

Als je nog nooit een meteoor hebt gezien, dan is dit je kans. De Perseïden zijn deeltjes van rotsachtige brokstukken die lang geleden door de komeet Swift-Tuttle zijn achtergelaten. De kleinste deeltjes zijn zo groot als een zandkorrel, de grootste zo groot als een doperwtje.

Elke zomer, halverwege augustus, trekt de aarde in haar baan om de zon door het gruis van deze komeet. Wanneer een van de meteoren de dampkring raakt, ontstaat een witgloeiende streep van super hete lucht. Zo nu en dan kunnen de helderste strepen een paar seconden zichtbaar blijven.
In ideale omstandigheden zie je soms wel 40 vallende sterren per uur. Dat is ongeveer één wens per minuut!
Tip: neem een deken mee

Telescopen paraat!
Natuurlijk staan onze astrorangers op zo’n avond graag klaar met hun telescopen om je een blik op de ruimte te gunnen. Op het waarnemingsplatform boven aan het gebouw kan je verschillende hemellichamen waarnemen.
Met de muziek van Elvya op de achtergrond geniet je ondertussen van een hapje en een drankje. Je ziet, een welgevulde avond vol belevingen, dat is ‘Theater onder de vallende sterren’.

Tickets (€ 3 pp) zijn enkel online te koop via www.kattevennen.be. Vertrekken kan vanaf 19u. Elke 10 minuten vertrekt er een groep van max 30 personen voor de wandeling. Laatste vertrekuur is voorzien om 21u30.