1 juli 2020

World UFO Day, do you believe?

ufo.jpg

"I want to believe" Dit zijn de woorden van de beruchte X-Files held Fox Mulder, die een hele generatie ervan overtuigde dat de waarheid er is, we moeten haar gewoon vinden.

Op 2 juli, World UFO Day, komen mensen overal ter wereld samen om de hemel te af te speuren, op zoek naar UFO's (unidentified flying objects)

UFO's zijn al eeuwenlang een legende, maar het was pas in de jaren vijftig dat de vliegende schotels nationale en internationale aandacht trokken. Sindsdien hebben UFO's de geesten van jong en oud veroverd en vind je over de hele wereld verhalen van getuigen

Maar waarom op 2 juli? Voor velen is deze datum de verjaardag van het beroemde en alles bevestigende incident van 1947 in Roswell, New Mexico. Believers beweren dat toen een vliegende schotel gecrasht is maar dat de regering dat sindsdien in de doofpot heeft gestopt. Wat geloof jij?

Zo vier je Word UFO Day

Heb een ‘welkom op Aarde’-feestje
UFO-kostuums zijn met gemak te verkrijgen en de voedselideeën zijn eindeloos. Vreemde cupcakes met groene glazuur, rode pudding met gecrashte UFO-schepen in het midden of maantaartjes zijn maar enkele voorbeelden. Om het compleet te maken schenk je dan best een ‘Purple People Eater’-cocktail erbij. Dit is een mengsel van wodka, blue curacao, grenadine, cranberrysap en zuurtjes.

Hou een UFO-film marathon
Zijn de hapjes en drankjes klaar? Perfect! Tijd om de zetel in te duiken voor een film-marathon. De lijst van films over buitenaards leven is eindeloos, je hebt dus keuze te over! Denk maar aan de goede oude ‘E.T., the Extra-Terrestrial’ of ‘2001: A Space Odyssey’, als je wat verder in het verleden wilt duiken  
De Alien -en Star Wars films zijn legendarisch alsook Avatar, die zelfs menige Oscars won. We geven je hier alvast wat inspiratie.
Sluit de avond af door naar de sterren te staren , je weet nooit wat je nog kan ontdekken!

Verdiep je even in de materie
Er zijn meer dan genoeg verhalen en legendes over UFO's om je een hele dag lang bezig te houden. Check zeker eens volgend artikel over de ‘Black Knight Satellite’ complottheorie.

Deze theorie dook al op in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Er komen buitenaardse beschavingen en aliens aan te pas, dus voor UFO-jagers is deze hypothese de kers op de taart.

De Black Knight Satellite zou een satelliet zijn die al 13.000 jaar om de aarde draait. Die satelliet kan dus niet door mensen gemaakt zijn, hij moet wel afkomstig zijn van een buitenaardse beschaving, aldus de ‘believers’.
Bovendien zou de overheid er alles aan doen om het bestaan van de Black Knight Satellite in de doofpot te stoppen. In werkelijkheid lijkt het verhaal van de Black Knight Satellite eerder een samenraapsel van vreemde fenomenen en observaties, waar de wetenschap voorlopig nog geen verklaring voor heeft.

Het Belgisch UFO-meldpunt
Als je zelf getuige bent van een merkwaardig verschijnsel dat zich in de lucht of nabij de grond voortdoet en waarvoor je niet zo direct een verklaring hebt, dan kan je hiervoor sinds 2007 terecht bij het Belgische UFO-meldpunt.
In het begin onderzocht het meldpunt alle berichten maar begin 2016 besliste de organisatie om een andere koers te varen. Het onderzoek spitst zich nu hoofdzakelijk toe op goed gedocumenteerde gevallen waarvoor op het eerste gezicht geen eenvoudige verklaring is.

Het loont alvast de moeite om eens even naar de website van het Belgisch UFO-meldpunt te surfen en de talloze meldingen te lezen. Bij het bekijken van de foto’s begin je misschien zelf te twijfelen.

Dus… wat geloof jij??