14 mei 2019

Zo maak je wandelen voor kinderen leuk: onze tips!

arrangement-klein.png

Zo maak je wandelen voor kinderen leuk: onze tips!

Wij zelf vinden wandelen meestal wel leuk. Het is ontspannend en goed voor lichaam en geest. Maar met kinderen erbij hoor je al snel “Mama, ik ben moe! Is het nog ver?” of “Papa, kan je mij dragen?”.
Herkenbaar?
Toch kan het ook voor kinderen prettig zijn om te wandelen. Hoe?
We hebben enkele handige tips op een rijtje gezet om je – letterlijk – op weg te helpen.  

Maak het spannend                                           
Door de wandeling avontuurlijk te maken, vliegt de tijd voorbij en hebben de kinderen niet door dat ze aan het wandelen zijn. Plan een sporenzoektocht of schattenjacht. Want geef toe, daar kan je kinderen toch altijd warm voor maken!
Geocaching is daarom een uitstekend idee! Ga samen met je kinderen en met behulp van je smartphone en GPS-coördinaten op zoek naar een schat. Spannender kan haast niet!

Of hou een verzameltocht. Neem een zak mee en ga op zoek naar mooie spulletjes in het bos. Eenmaal terug thuis kunnen je kinderen met deze materialen leuke knutselwerken maken.
Zijn je kinderen eerder nieuwsgierige wezentjes? Neem dan zeker een vergrootglas mee. Niets leuker om onder bladeren of stenen te speuren naar kruipende beestjes.

Maak het niet te lang
Zijn je kinderen nog redelijk klein? Maak de wandeling dan zeker niet te lang. Begin met ongeveer 2 kilometer. Daarna kan je verder opbouwen. En voor je het weet, wandelt die van jou vier of vijf kilometer mee.
De Beestige Boel wandeling in Kattevennen is hiervoor ideaal . Niet te lang, met onderweg leuke en speelse opdrachten. Op het einde van de rit wordt je kind nog eens beloond met een diploma. Tof, niet?

Neem je tijd
Een kever, een steen, blaasbloemen, takken,… allemaal interessant voor je kind. Trek daarom voldoende tijd uit voor de wandeling zodat ze optimaal kunnen genieten van al het moois van de natuur.
Neem zeker ook voldoende rustpauzes. Een verfrissend drankje en een lekker tussendoortje kunnen wonderen doen!

Neem gezelschap mee
Onder het motto ‘samen is leuker dan alleen’: neem vrienden of familie mee wandelen.  Altijd gezellig!  Plus een extra iemand om je kinderen in het oog te houden! Nooit slecht!

Geef je kinderen een doel
Maak dat je een reden hebt om te wandelen. Niets is plezanter dan naar iets uit te kijken. Als je op voorhand weet dat er leuke dingen zoals een speeltuin, een klimparcours of een picknickplek op je weg liggen, geef dit dan ook mee aan je kind. Zo zijn ze des te gemotiveerder om aan de wandeling te beginnen.

Ziezo! Met deze tips op zak, hoef je enkel nog een leuke wandeling te kiezen.
Naast 3 vaste wandelroutes, heeft Kattevennen ook nog een Planetenpad en een Stenenpad.
Kom ze dit weekend zeker ontdekken!