Home / Corona maatregelen

Corona maatregelen

update 14 mei

astronaut-kattevennen-picknickplek-3.jpg

Corona maatregelen

Op 13 mei is een verdere versoepeling van maatregelen tegen het coronavirus bekend gemaakt. Voor Kattevennen – Cosmodrome betekent dit dat we jullie stapsgewijs mogen verwelkomen voor een nieuw seizoen!

Op maandag 18 mei openen wij ons Bezoekersonthaal en de daar bijhorende shop. Op woensdag 20 mei opent de minigolf ook weer haar deuren voor het grote publiek.
Voor een bezoek aan onze dome, expo, sterrenwacht, Brasserie “De Krater” en het huren van een fiets zal je nog eventjes geduld moeten oefenen. Maar dat mag je niet weerhouden om al volop te genieten van de mooie wandel- en fietsroutes die Kattevennen rijk is.

Kattevennen, één van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen, biedt veel mogelijkheden voor een dagje uit.  Het uitgestrekte gebied van Kattevennen maakt het mogelijk om op een veilige en aangename manier volop te genieten van de natuur. Uiteraard treffen wij ook de nodige maatregelen zodat je ons in veilige omstandigheden kan bezoeken: We beperken het aantal bezoekers in de shop, bakenen probleemzones af en zorgen voor desinfecterende handgel in het bezoekersonthaal én de toiletten.
 
Voor een aangenaam en veilig bezoek vragen wij om volgende voorschriften te respecteren:

 • Hou altijd 1,5m afstand. Hou rekening met het personeel en andere bezoekers op je route.
 • Denk aan persoonlijke hygiëne: goed handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog.
 • Neem enkel die winkelproducten vast, die je overweegt te kopen.
 • Betaal zoveel mogelijk met je betaalkaart bij aankopen in onze shop.
 • Heb je een verkoudheid of koorts, blijf dan thuis

Minigolf
Vanaf woensdag 20 mei kan je ook weer genieten van een spelletje minigolf.

De bezoekersaantallen op de minigolf worden gelimiteerd. Het is daarom ook hier belangrijk dat je vooraf online je ticket koopt om toegang te krijgen tot de minigolf. Dat kan hier. De ticketverkoop start op zaterdag 16 mei.
Je maakt een keuze voor de datum en tijdstip dat je aanwezig wilt zijn. Het gekozen tijdslot geldt als tijdstip om toegang tot de minigolf te krijgen. Je hebt 2 uur de tijd om je partijtje minigolf af te werken.
Abonnees, die recht hebben op 1x gratis minigolf per jaar, moeten ook hun plek reserveren. Dit kan via mail op kattevennen@genk.be of 089/65.55.55.

Ook hier treffen we uiteraard enkele maatregelen:

 • Boek je tickets vooraf online of reserveer; kies je gewenste dag en tijdslot.
 • Betaal uitsluitend met kaart bij de kassa
 • Hou altijd 1,5 m afstand en hou ook rekening met andere bezoekers op de minigolf
 • Zorg ervoor dat je enkel een nieuwe, volgende baan betreedt, als deze vrij is. Sla zo nodig een baan over. Je kan deze “inhalen” wanneer ze opnieuw vrij is.
 • Volg de aangegeven maatregelen en aanwijzingen van het personeel
 • Neem bij aanvang van je spel een ontsmette golfstick en balletje uit de bak
 • Deponeer op het einde van je spel je golfstick in de aangewezen bak

Heb je nog verdere vragen? Stel ze gerust. Je kan ons bereiken tijdens de openingsuren van het Bezoekersonthaal, via mail (kattevennen@genk.be) of via telefoon: 089/65.55.55

Hopelijk tot snel in Kattevennen - Cosmodrome.