Technologiebende Genk

Technologiebende Genk

Ontdek de wereld van de natuur, programmeer je eigen robot of ga op Astronautenkamp.

Workshop Stenen vertellen
Ben jij iemand die stenen verzamelt en wil je graag weten hoe ze ontstaan? Wil je de naam van je stenen kennen? Breng er gerust enkele mee! Tijdens deze workshop word je een echte stenenexpert. Met een loep en een keienkaart in de hand geraak je door het ganse land, zelfs tot in een echte steengroeve … Ben je benieuwd wat je allemaal te weten gaat komen, neem dan zeker deel aan onze workshop Stenen Vertellen.
Donderdag 6 april, van 14u tot 16u30
Inschrijven kan hier
Donderdag 27 juli, van 14u tot 16u30

Workshop Fossielen
Paleontoloog worden, iets voor jou? Kom kennis maken met de bijzondere wereld van fossielen, dinosaurussen, ammonieten,... We maken zelf fossielen en puzzelen ook skeletten in elkaar. Heb je ooit al een fossiel gevonden? Breng deze dan zeker mee.
Donderdag 13 april, van 14u tot 16u
Inschrijven voor 13 april kan hier
Donderdag 10 augustus, van 14u tot 16u

Forest School - lessenreeks - VOLZET
Gek van de natuur? Kom dan naar onze Forest School en leer op een avontuurlijke manier hoe het leven buiten is. Kampen bouwen, brood bakken, wilde planten en insecten zoeken in het bos en koken op het vuur. Elke les ontdek je iets nieuws over de natuur.
Reeks van 8 lessen op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u


Astronautenkamp
Hoe ziet het leven van een astronaut eruit? Waarom moet een astronaut een ruimtepak dragen en zijn conditie op peil houden? En wat is er nodig om een maanbasis te bouwen? Kom het allemaal te weten tijdens je ruimtemissie in de Cosmodrome.
van maandag 24 juli t.e.m. vrijdag 28 juli van 9u tot 16u

Forest School - zomerkamp
Verloren gelopen in het bos? Geen enkel probleem. We leren je in het zomerkamp van de Forest School alle kneepjes van het vak om zonder zorgen te overleven. Zelf vuur maken, je eigen potje koken en je slaapplaats sjorren? Het zijn maar enkele van de vele activiteiten die jou te wachten staan. Je gaat naar huis met groene knieën, vuile handen en een brede glimlach op je gezicht. Wedden dat je ‘s avonds niet terug naar binnen wil?
van maandag 31 juli t.e.m. vrijdag 4 augustus, van 9u30 tot 16u30

Robotica en Sport
Onder het motto ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ biedt dit kamp uitdaging op beide vlakken. Op het programma staat een plezante mix van sporten, afgewisseld met een initiatie in robotica. Op een inspirerende manier word je rondgeleid in de magische wereld van de robots. Welkom in de toekomst!
van maandag 21 augustus t.e.m. 25 augustus
Meer info en inschrijven kan hier