Home / Cosmodrome / Scholen / Groepen / Info voor Leerkrachten

Info voor Leerkrachten

De Cosmodrome zet zich extra in voor scholen en biedt een gediversifieerd aanbod dat tegemoet komt aan het curriculum van het basis- en secundair onderwijs.

Een typisch bezoek

Een typisch bezoek ziet er als volgt uit:
1.    een educatieve 360° film
2.    de sterrenhemel van de avond
3.    een bezoek aan de sterrenwacht

Totale duurtijd: ongeveer 1 uur en 15 minuten (afhankelijk van het gekozen programma plus de grootte van de groep).

Als je een bezoek aan de Cosmodrome boekt, dan kies je de educatieve 360° film (+/- 30 minuten) die het best bij jouw leerlingen en jouw lessenpakket past. Deze film wordt op de grote koepel van de Cosmodrome geprojecteerd, een scherm van bijna 1000 m². Een gegarandeerd unieke en meeslepende ervaring! De koepelzaal beschikt over 110 comfortabele stoelen.

De 360° film wordt gevolgd door een live presentatie van de sterrenhemel van die avond en nacht (+/- 20 minuten).

Bij mooi weer raden we een begeleid bezoek aan de sterrenwacht aan (+/- 15 minuten). Overdag nemen we de zon op een veilige manier waar. De sterrenwacht biedt plaats aan 40 bezoekers. Als de groep groter is, dan splitsen we deze op in kleinere deelgroepen. Terwijl de ene groep de sterrenwacht bezoekt, kan de andere groep bijvoorbeeld de wisselende tentoonstelling bezoeken.

Een bezoek op maat

De Cosmodrome biedt meer dan enkel 360° films. Je kan ook heel wat interessante workshops boeken en er zijn heel wat boeiende combinaties met aangepaste prijzen mogelijk. Wil je bijvoorbeeld een workshop raketten bouwen combineren met een 360° film? Neem contact met ons op en dan stellen we een leerrijk en leuk programma samen.

Via deze link vind je een overzicht van het educatief aanbod, geordend per graad in het basis- en secundair onderwijs.

Reserveren

Je kiest zelf wanneer je met de klas op bezoek komt. Gelieve drie weken op voorhand te reserveren. Neem contact op met het bezoekersonthaal voor jouw reservatie, meer informatie of voor een programma op maat.

Taverne De Krater

Taverne De Krater bevindt zich in hetzelfde gebouw en biedt plaats aan 250 gasten. Leerlingen en leerkrachten kunnen er hun lunchpakket of een maaltijd op bestelling nuttigen. Maak op voorhand de nodige afspraken en reserveer via 089 30 70 19 of info@dekrater.be.

Lerarenkaart

Wil je graag jouw bezoek ter plaatse voorbereiden? Dat kan! Op vertoon van jouw lerarenkaart kan je al onze films en tentoonstellingen gratis komen ervaren.

 

Downloads