Home / Cosmodrome / Wil je meer? / Lezingenreeks

Lezingenreeks

lezingenreeks-1.jpg

Lezingenreeks

Vanaf oktober tot en met maart gaat onze jaarlijkse lezingenreeks door.
Markante vertellingen door bijzondere persoonlijkheden. Stof tot denken en gelegenheid tot vragen stellen aan mensen met een passie voor het oneindige.

PROGRAMMATIE:

Stephen Hawking - De Theorie van alles en het Heelal
Donderdag 14 maart 2019 om 20 uur
Stephen Hawking is een van de belangrijkste natuurwetenschappers van onze tijd. Via filmfragmenten, zijn boek ‘Het heelal’ en andere bronnen bespreken we zijn leven en werk. Wie was hij? Waarom is hij zo belangrijk? Wat betekent zijn werk voor ons dagelijks leven? We praten over tijd, ruimte, zwarte gaten, enz. In een aangename sfeer delen we kennis en ervaring met elkaar om te leren van deze buitengewone mens en zijn werk.
Tickets

Yuri's Night - Hoe word ik astronaut?
Vrijdag 12 april 2019 om 19 uur
Reizen we binnenkort naar Mars? Bouwen we daar een kolonie? En is het menselijk lichaam wel gemaakt om te leven ver weg van de aarde?
Kom het allemaal te weten tijdens deze kindvriendelijke lezing!
Angelique Van Ombergen (ESA) vertelt over de gevaren van ruimtereizen en  wat je in petto moet hebben om astronaut te worden.
Tot slot zal ze vertellen over haar persoonlijke ervaringen tijdens haar ‘Mars missie’ in Polen.Bij helder weer wordt de avond afgesloten met waarnemingen in de sterrenwacht.
Tickets

 Praktisch

  • € 5 per persoon / € 3 per student
  • leden/abonnementhouders Cosmodrome: gratis inkom (op vertoon van ledenkaart)
  • Reserveren verplicht