Home / Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap

zondag 25 november 2018 van 12.30u tot 17u

beeld-dvdw-website-4.jpg

Dag van de Wetenschap: Fibonacci en de natuur in Kattevennen

Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen.... Dat wordt knap lastig zonder wetenschap! Daarom is de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november heilig voor de Cosmodrome. Kom en ontdek hoe wetenschap en meer bepaald wiskunde niet alleen een vak op school is, maar hoe het je elke dag opnieuw omringt, van op de grond tot hoog in de lucht.

Ontdek het cijfer nul
Voor de gelegenheid wordt de expo ‘De Oerknal’ in een wiskundig jasje gestoken. Maak kennis met Fibonacci, een Italiaanse wiskundige uit de 12de eeuw die de mosterd bij de Arabische wiskunde haalde en ons het cijfer nul aanleerde. Daarnaast wordt de natuurfotografietentoonstelling  ‘Fibonacci in de natuur’ voorgesteld (opening 13u), want ook in de natuur tref je zijn wiskundige formules aan.

Bezoek de telescoopdokter
Naast expo ‘De Oerknal’ zijn er ook drie 360° show met een boeiend live gedeelte achteraf.
Een bezoek aan de sterrenwacht kan natuurlijk niet ontbreken net als de telescoopdokter die je met raad en daad kan bijstaan bij de aanschaf of gebruik van een telescoop.
gratis inkom, enkel de 360° shows zijn betalend

360° shows
Beleef een ongelooflijk ruimteavontuur en maak kennis met de bijzondere evolutie van onze planeet. In 360° reis je zo tussen de sterren en kometen.
Programma en tickets:
13 uur 'Polaris'
14 uur 'Natural Selection'
15.30 uur 'We Are Astronomers' 
Deze activiteit is wel betalend.