Events

yuris-night-astronaut-1.jpg

Events

Zonnekijkdag - zondag 7 juli van 13 tot 17

Ontdek alles over de zon. De zonneteselcopen bieden je een unieke kijk op onze dischtsbijzijnde ster. In de workshops voor jong én oud nemen we de zon als onuitputtelijke bron van enerfie onder de loep.
Meer info hier


International Rock Day - zaterdag 13 juli van 13 tot 17u

Ben jij iemand die bij het wandelen altijd stenen meeneemt? Dan is deze dag iets voor jou! Je kan je eigen stenen laten determineren of op tocht gaan met een expert langs ons stenenpad. Een ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen laat je stenen lezen.
Meer info hier

 

Destination Moon - zaterdag 13 juli om 19u

Bekijk onze maan eens op een andere manier.
Naast de kindvriendelijke lezing ‘Apollo 11 – de missie die de eerste mens op de maan zette’ leer je in de workshop ‘Maantekenen’ hoe je een goede tekening van de maan maakt. We sluiten de avond af met waarnemingen van de maan.
Meer info hier
 

Pink Floyd Full Dome Experience 'Dark Side of the Moon' - dinsdag 16 juli om 19.30u

Beleef 'The Dark Side of the Moon' in 360°. Verbluffende beelden nemen je mee op een reis doorheen het legendarische album van Pink Floyd. Een must voor alle muziekfans.
Meer info hier

 

Gedeeltelijke maansverduistering - dinsdag 16 juli vanaf 21.30

Beleef de gedeeltelijke maansverduistering. De Astrorangers van de Cosmdrome zetten alvast hun beste telescopen klaar op de terril van Waterschei.
Meer info hier


Maanfestival - zaterdag 20 en zondag 21 juli van 13 tot 17u


21 juli is het exact 50 jaar geleden dat Neil Armstrong zijn voet op de maan zette. Vier deze bijzondere gebeurtenis in de Cosmodrome en laat ook jouw voetafdruk achter op de maan. Herbeleef in de 360° show 'Dawn of the Space Age' de ruimteexploratie, van de eerste satelliet, de Spoetnik, tot de legendarische landingen op de maan. Of laat je inspireren door de verhalen van onze astrorangers in 'Leven op de maan', een 360° live show over de toekomst van de maan.

Theater onder de vallende sterren - zaterdag 10 augustus vanaf 19u

Een leuk gezinsavontuur in het bos van Kattevennen waarbij je ondergedompeld wordt in verhalen over de Maan. Na deze nachtelijke wandeling kan je genieten van het mooie schouwspel van de Perseïden.
Meer info hier