Forest School - lessenreeks voor kids - volzet

maart - juni

Forest School - lessenreeks voor kids - volzet

Gek van de natuur?

Kom dan naar onze Forest School en leer in 8 lessen hoe het leven buiten is. Kampen bouwen, brood bakken, wilde planten en insecten zoeken in het bos of koken op het vuur. Elke les ontdek je iets nieuws over de natuur.

25 maart - brood bakken en kampen bouwen - volzet
Altijd gedroomd van jouw eigen boskamp? Een hutje in het bos helemaal voor jou en je vrienden?
We leren je de beste technieken om een kamp te bouwen. Daarna bakken we broodjes op het vuur en eten we deze lekker op in ons kamp.

1 april - missie kriebelbeest - volzet
Wat schuilt er onder de blaadjes? Wat vinden we onder een stam? Met de hulp van zoekkaarten en loep-potjes zoeken we naar kriebelbeestjes. Wie durft deze missie aan?

8 april - kiemeitjes maken en ecoprinting - volzet
Pasen moeten we vieren maar dat doen we in de Forest School niet met paaseieren maar met kiemeitjes. We maken eitjes van klei en leem en stoppen er bloemzaden in. Daarna trekken we het bos in op zoek naar onze favoriete bomen. De blaadjes van de bomen gebruiken we om onze eigen bos t-shirts te maken. Neem daarom zeker een oude, witte t-shirt mee.

29 april - poelenonderzoek - volzet
We trekken de wonderlijke waterwereld van de waterbeesten in. Wat valt er te ontdekken onder het wateroppervlak? Met schepnetjes trekken we op avontuur. Wie weet vinden we wel een salamander.

6 mei - magische boscreaties - volzet
Wanneer je het bos goed bekijkt is het bos niet enkel een bos maar ook een atelier. Het zit boordevol materiaal die we kunnen gebruiken in onze creaties. Van dennenappeltrollen tot woudkronen. We maken het allemaal.

20 mei - wilde planten workshop - volzet
Wilde planten hebben zoveel meer te bieden dan je denkt. Velen zijn eetbaar en kan je gebruiken in een heerlijke salade of wok. Anderen zijn heilzaam en gebruik je voor insectenbeten of andere kwaaltjes. We trekken het bos in om ze te vinden. We maken ook een zalfje tegen netel steken.

17 juni - bomenbingo - volzet
Benieuwd welke bomen er in onze bossen staan? Welke verhalen ze te vertellen hebben? Kom mee op deze fantastische magische bomenbingo-tocht. We luisteren ook naar oeroude mythes en legendes rond deze bomen.

24 juni - koken op vuur - volzet
De laatste activiteit van onze lessenreeks sluiten we af met een kampvuur. Niet zomaar een kampvuur maar een kook kampvuur. Van popcorn tot cake en pizza. We maken het allemaal. We leren vuur maken en koken al het lekkers daarop.

Praktisch:

  • voor kinderen van 5 tot 10 jaar
  • op zaterdag van 14u tot 17u 
  • Deze workshop maakt deel uit van een reeks van 8 lessen. Het is niet verplicht om aan alle lessen deel te nemen, je kan perfect ook voor één of enkele lessen kiezen.
  • € 15 per workshop / € 110 voor de hele lessenreeks