Sport Vlaanderen

Sporten in de Limburgse natuur? Sport Vlaanderen Genk heet je welkom

Een mooiere locatie voor een sportcentrum kan je je haast niet voorstellen: Sport Vlaanderen Genk ligt aan één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, de groene long van de provincie Limburg. Met twee indoorpistes en een outdoorpiste is het sportcentrum op het beboste domein Kattevennen vooral een ruitersportcentrum. Het richt zich niet alleen op gevorderde ruiters, ook beginnelingen zijn er welkom.Naast paardrijden kan je in het domein Kattevennen ook wandelen, fietsen en mountainbiken.In de polyvalente sporthal vind je een klimmuur met 15 klimbanen, een boogschietstand en een danszaal met spiegelwand.

Indoorsporten:

  • Badminton, basketbal, handbal, korfbal, minivoetbal, volleybal, zaalvoetbal in de sporthal
  • Dans, judo en andere vechtsporten in de polyvalente zaal
  • Muurklimmen op de klimmuur
  • Paardrijden in één van de maneges

Outdoorsporten:

  • Paardrijden op de grote buitenpiste
  • Mountainbike in en rond de bossen, en op de mountainbike-parcours
  • Fietsvaardigheidsoefeningen op het bike-park
  • Fietsen op het parcours van het fietsroutenetwerk
  • Handbal, volleybal, voetbal, basketbal en hockey op het polyvalent buitenterrein
  • Tal van balsporten op het grasveld buiten

Een weekend of stage plannen?
Wil je met je vereniging een stage met overnachting of een ander sportweekend organiseren? Dat kan.
Het sportverblijf bij Sport Vlaanderen Genk telt 112 bedden, verdeeld over 16 tweepersoonskamers en 20 vierpersoonskamers. In het oudste gedeelte kunnen er 64 personen logeren. In de nieuwe vleugel die begin juli 2010 in gebruik werd genomen is er plaats voor 48 personen. 
In het gezellige restaurant is plaats voor 180 personen. Er is een aangename binnentuin, een ruime ontspanningszaal en een rustig paviljoen waar je na een drukke en vermoeiende dag even tot rust kan komen.
Verenigingen kunnen gebruikmaken van onze overnachtingsmogelijkheden, op voorwaarde dat ze ons een degelijk sportprogramma voorleggen. Bij Sport Vlaanderen staat de sportbeoefening vanzelfsprekend centraal, en daarom vinden we het belangrijk dat het sportprogramma bekend is bij het opmaken van een overeenkomst.

Sportkampen voor kids tijdens de schoolvakanties
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen tijdens schoolvakanties ook sportkampen volgen in Genk. Neem een kijkje in het aanbod en schrijf in via de online-inschrijvingsmodule.

Ook bosklassen met overnachting mogelijk
Voor meer info :
www.sportvlaanderen.be
Tel: 089/86 91 30 of  genk@sport.vlaanderen


Een greep uit ons aanbod voor Sport Vlaanderen