Home / Klaar voor de volgende stap?

Klaar voor de volgende stap?

50 jaar maanlanding

astronautmelkwegbreed002.jpg

In 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette; een bijzondere prestatie onder spectaculaire omstandigheden. De Cosmodrome licht deze Space Race uitgebreid toe met:

360° shows
Maak een reis door ons zonnestelsel naar verre werelden of herbeleef de ruimte-exploratie. De Cosmodrome heeft een uitgebreid aanbod 360° shows. Er is voor elk wat wils. Na elke 360° show vertelt onze Astroranger in een speciaal Maan-live meer over de Apollo-missies en de maanlandingen.
Praktische info 360° show-tickets

Een bezoek op maat van jouw gezin? Bekijk het hier!
Koop hier je tickets aan de hand van jouw filmkeuze

360° liveshow 'Reis naar de maan'
In deze liveshow ontdek je waarom onze maan bijzonder is. Want het is het enige hemellichaam waarop mensen rondliepen. Op 21 juli 1969 plaatste Neil Armstrong als eerste man  voet op de maan. Daarna volgde nog 5 succesvolle landingen.  Toen Gene Cernan op 14 december 1972 aan boord van de Apollo 17 lander stapte, was hij de laatste man die op de maan stond. Hierna verzwakte de aandacht voor de maan.  Onder impuls van privé ruimtevaartinitatieven kwam de maan opnieuw in beeld. Dit leidde uiteindelijk tot de eerste landing van een robot aan de achterzijde van de maan. Heel wat ruimtevaartorganisaties willen nu terug naar de maan om een permanente basis te bouwen. Vandaar kunnen we dan verder het zonnestelsel in trekken. Wie weet sta je ooit zelf wel eens met beide voeten op de maan.
Na elke 360° show

Maan-expositie
Waar was jij tijdens de maanlanding? Of waar zal jij zijn anno 2050? Herbeleef in deze tijdelijke expo de ruimtevaart van toen en nu en doe mee aan ons onderzoek 'Zijn er meer geboorten bij volle maan?'
Informatiebrochure verkrijgbaar aan het Bezoekersonthaal
Weekdagen van 10 tot 17u - weekend van 13 tot 17u