Kom veilig op bezoek

Kom veilig op bezoek

Expo 'De Oerknal' is open.

De 360° shows en het bezoek aan de sterrenwacht kunnen volgens het Ministerieel Besluit van de minister van Binnenlandse zaken helaas nog niet doorgaan.

Om jou een zo veilig mogelijke beleving te bezorgen, hebben we een reeks belangrijke maatregelen genomen. Zo mogen we voorlopig slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk ontvangen. Daarom is het noodzakelijk dat je op voorhand je tickets online koopt.

We volgen de maatregelen strikt op. Dat wil zeggen dat we:

 • geen groepen toelaten
 • enkel bezoekers binnen hun eigen bubbel toestaan
   


Koop je tickets voor 'Beleef de oerknal met je bubbel' online

Voor jouw veiligheid laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Tickets kunnen daarom enkel online aangekocht worden. Je kiest de datum en het aanvangsuur van je bezoek.
Koop enkel tickets voor je bubbel. Samenscholingen worden niet toegestaan.

Ben je lid van de Cosmodrome? Reserveer dan ook je tickets online.
Ben je ziek of vertoon je symptomen? Stel dan je bezoek uit.
 


 

 

 Hoe verloopt je bezoek?

Om het bezoek aan onze expo vlot en veilig te laten verlopen vragen we je om volgende regels in acht te houden:

 • Meld je met de bevestigingsmail 5 tot 10 minuten vóór aanvang van je tijdslot aan in het Bezoekersonthaal van Kattevennen. (hou ook rekening met een wandeling van 5 minuten van de parking tot aan het hoofdgebouw)
 • Voor het afhalen van de tablets laten we één bubbel/gezin tegelijk binnen. Kom dus stipt op tijd (niet te laat maar ook niet te vroeg).
 • Gelieve je identiteitetskaart mee te brengen ter garantie van de tablets.
 • De tablets worden na ieder gebruik volledig ontsmet.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen van de expo.
 • Het bezoek aan expo 'De Oerknal' wordt afgesloten met de sterrenhemel van de avond in de 360° filmzaal van de Cosmodrome. Hier worden slechts 2 bubbels per tijdstip toegelaten. Hou je ook hier aan het opgegeven, vaste tijdstip om de zaal binnen te gaan.
 • Een mondmasker dragen gedurende het hele bezoek is verplicht.
   


 

 

 Taverne met take-away - shop is open

Net zoals alle andere horecagelegenheden in ons land zijn de tavernes van Kattevennen gesloten. Er wordt door Taverne Kattevenia (aan de manège) wel take-away voorzien (gesloten op maandag en donderdag). Brasserie De Krater (aan de Cosmodrome) voorziet take-away in het weekend.
Ook is het mogelijk om zelf een picknick mee te nemen en deze buiten te nuttigen.
Onze shop is open voor een beperkt aantal bezoekers (10 personen maximum). Om hygiënische redenen raden we je aan om te betalen met debet- of kredietkaart (via de terminal of contactloos) of via de app Payconiq.