Home / Lunar Challenge

Lunar Challenge

10 boeiende observatie-uitdagingen

moonlandingmap.jpg

Lunar Challenge

Met de Lunar Challenge van de Cosmodrome ontdek je alles wat je ooit wilde weten over de maan. Verwacht je aan een boeiende ontdekkingsreis waarin je stap voor stap de verborgen kantjes van dit hemellichaam ontrafelt.

Hoe werkt de Lunar Challenge?
Deelnemen is heel eenvoudig. Je koopt je logboek. In 10 boeiende observatie-uitdagingen speur je met een telescoop de maan af. In het boek vind je een beschrijving van elke uitdaging, uitleg bij de observaties, detailkaarten en nuttige achtergrondinfo.

De bijhorende maanposter is jouw persoonlijke maankaart met een overzicht van de 10 'challenges'. Elke uitdaging bestaat uit meerdere observatieopdrachten. Plant na elke afgewerkte uitdaging een vlag op de maan door een stickertje te kleven in het betreffende maangebied. Stap voor stap verover je zo de volledige maan.

Uiteraard heb je ook een telescoop nodig. Heb je er zelf geen in huis, dan kan je er een bij ons huren. Of beter nog: kom naar een sterrenkijkavond of naar één van onze boeiende evenementen doorheen het jaar. Je kan dan volop gebruikmaken van onze telescopen. Bovendien begeleiden onze astrorangers je graag tijdens de waarnemingen.

Nog een laatste tip: bij de aankoop van het logboek ontvang je ook een rood lampje. Gebruik deze tijdens je observaties. Zo geraakt je nachtzicht niet verstoord wanneer je iets wilt noteren of lezen.

Het logboek (incl. maanposter en rood lampje) is verkrijgbaar in het Bezoekersonthaal (€ 5)
Voor kleuters en kinderen (van 6-12 jaar) is er ook een 'Lunar Challenge' op hun maat. Deze is gratis te verkrijgen in het Bezoekersonthaal.