Meer over 'Gravitational Waves' van Tomás Saraceno

opening 12 november 2017

'Gravitational Waves' - Tomás Saraceno

Met Gravitational Waves van Tomás Saraceno voegt Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, een nieuw kunstwerk toe aan De Unie Hasselt-Genk. De Unie Hasselt-Genk is de tweede cluster in het project rond kunst in de open ruimte van Z33. Het project verbindt de steden Hasselt en Genk met verrassende kunstwerken die bezoekers letterlijk doen stilstaan bij de stedelijke omgeving.  

Gravitational Waves is een indrukwekkende en tegelijk subtiele installatie van de kunstenaar Tomás Saraceno. In zijn werk observeert Saraceno patronen die voorkomen zowel in de macrostructuren van ons waarneembaar universum als in de microsystemen van de natuur. Zijn projecten en installaties zijn geïnspireerd op sferen, Weaire-Phelan structuren, spinnenwebben, neurale netwerken en wolkenformaties. Voor Saraceno is het web de metafoor bij uitstek om al wat leeft en overleeft, van minuscuul tot gigantisch, aan elkaar te linken. Gravitational Waves sluit naadloos aan bij de omgeving van Kattevennen en de Cosmodrome, één van de zes toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen, waarin microkosmos en macrokosmos elkaar ontmoeten.

Het kunstwerk van Tomás Saraceno  bevindt zich in de nabije omgeving van Kattevennen (Planetariumweg 18-19 in Genk).  Je parkeert het best je auto op de parking van Kattevennen. Volg vanaf daar de pijlen met onderstaand logo