Nancy Vermeulen laat iedereen dromen van een ruimtetrip

Ruimtevaart gaat met ups en downs. Sinds de eerste mens voet op de maan zette is er een enorme vooruitgang geboekt. Het Internationaal Ruimtestation ISS is niet meer weg te denken en de commerciële ruimtevaartbedrijven blijven ons verrassen met een aanbod van "betaalbaar" transport naar de ruimte.
Enfin, betaalbaar, voor een vlucht waarbij het toestel even in de ruimte duikt en dan weer afdaalt naar de aarde moet je toch al snel 200.000 euro neertellen. Maar dit is peanuts vergeleken met de ruimtereis naar het ISS die op ongeveer 55 miljoen euro geschat wordt.

Voor velen is het een kinderdroom. Ook zo voor Nancy. Ze heeft al heel wat opleidingen en trainingen achter de rug en vloog al jaren met een vliegtuig maar ze droomt nog steeds om ook zelf de ruimte in te kunnen gaan. Binnen een twintigtal jaren zou het aantal privé astronauten en ruimtetoeristen fors toegenomen moeten zijn. En zou een ruimteuitstapje betaalbaar moeten zijn. Indien haar gezondheid het toelaat hoopt ze dit nog te mogen meemaken.

In de Cosmodrome hebben we enkele jaren geleden samen met haar een trainingsprogramma op poten gezet voor potentiële ruimtereizigers. Maar bedrijven die op zoek zijn naar een unieke teambuilding kunnen ook voor een aangepast aanbod bij ons terecht. Nancy leidt je dan op tot ruimtevaarder in spe. Maar dit zal pas na de coronabeperkingen mogelijk zijn. Begin alvast maar te dromen.

Voorlopig moet je het met haar boek "Iedereen Ruimtevaarder" doen. Je kan het binnenkort in onze shop verkrijgen.