Genkse volkssterrenwacht opent zondag 26 november haar deuren na een grondige renovatie.

In oktober 2017 onderging de Genkse volkssterrenwacht in Kattevennen een grondige facelift want na 35 jaar drong er zich een hoognodige renovatie op. Nu kan iedereen op een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier kennis maken met het heelal en de sterrenhemel.

Amfitheater
In de koepel van de sterrenwacht werd er een soort omgekeerd amfitheater gebouwd. Er zijn zitjes en trapjes geplaatst waardoor grote en kleine bezoekers op een comfortabele manier en op de juiste kijkhoogte de sterrenhemel kunnen observeren. Door de openheid van de tribune en het draaiplateau is er plaats voor zo'n zeventig man.

360 graden
Het theater heeft nog een bijkomende troef. Het platform waarop het publiek naar de sterren kijkt, kan 360 graden draaien. Het draait mee met de koepel die ook helemaal rond zijn as beweegt. Zo wordt het kijkcomfort van de bezoekers verhoogd. En dat maakt de volkssterrenwacht in Genk uniek in vergelijking met de andere sterrenwachten. Ook de meer als dertig jaar oude telescoop kreeg een opknapbeurt.

Dag van de Wetenschap
Op zondag 26 november, op de Dag van de Wetenschap, opent de sterrenwacht haar deuren voor het grote publiek. Er zijn begeleide rondleidingen om 14u en 16u.