Meest waardevolle Einstein-manuscript ooit geveild!

albert-einstein-1568622951.jpg

Een anonieme koper heeft bij veilinghuis Christie maar liefst 11,6 miljoen euro neergeteld voor een manuscript van de beroemde natuurkundige Albert Einstein. Het gaat hier om 54 pagina’s met handgeschreven aantekeningen over de algemene relativiteitstheorie.
Het document is ergens tussen 1913 en 1914 in Zürich met de hand geschreven door Einstein en zijn collega Michelle Besso, een Zwitserse ingenieur. Er staan notities in over de beroemde relativiteitstheorie die in 1915 werd gepubliceerd. Dit maakt het tot het meest waardevolle Einstein-manuscript dat ooit geveild zal worden.
Niemand had verwacht dat er zo'n astronomisch bedrag zou neergeteld worden.  In 2017 werd een brief van hem over het geheim van geluk geveild voor 1,3 miljoen euro. Een ander werk van hem, een brief die hij schreef aan God, wisselde in 2018 voor 2,4 miljoen euro van eigenaar.
Albert Einstein wordt gezien als een genie en één van de grootste natuurkundigen aller tijden. Deze iconische wetenschapper,met kenmerkend weerbarstig haar en forse snor blijft tot de verbeelding spreken bij jong en oud.