Woensdag 12 augustus: Buitenaards theater onder de vallende sterren

Op woensdag 12 augustus 2015 organiseert de Cosmodrome in Kattevennen “Buitenaards theater onder de vallende sterren”. Na het succes van de betoverende wandeling in 2014  zal dit evenement wederom in een, met lichten gedoofd, Kattevennen doorgaan. Na de wandeling kan men van de Perseïden, een meteorenzwerm die in deze periode een spektakel van vallende sterren belooft, genieten.

Meteorenregen als afsluiter
“Tegen het einde van de wandeling, als het helemaal donker is geworden, kunnen de bezoekers genieten van de meteorenregen van de Perseïden”, vertelt schepen van Toerisme, Erik Gerits. “We hopen op goed weer zodat iedereen onbeperkt van dit spectaculaire schouwspel kan genieten. Op het plein voor het onthaalgebouw, rond het Perseusstandbeeld van de kunstenaar Tahon, kunnen wandelaars die een dekentje meebrengen, zich installeren en zo in ideale omstandigheden tot 60 vallende sterren per uur zien. Dat is ongeveer één wens per minuut!”

Om het sterrenfeest compleet te maken voorzien DJ’s van het Genkse label Kasset het geheel van een atmosferische muzikale omlijsting.  De astrorangers van de Cosmodrome stellen al hun telescopen op. Zij  helpen bezoekers, met vragen over het spektakel, graag verder. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door maar voorziet de Cosmodrome een vervangend indoor programma.


Praktisch
Het ‘Buitenaards theater onder de vallende sterren’ begint om 20u00. Dan vertrekt de eerste groep op de parking van Kattevennen. Vanaf dan vertrekt er elk kwartier een groep van 25 tot 30 bezoekers voor de boswandeling. Onderweg komen ze plots middenin enkele bekende en minder bekende science-fiction scènes. Deze buitenaardse wandeling duur 1,5 à 2 uur en is een aanrader voor alle leeftijden!

Deelname aan het evenement bedraagt 2 euro per wandelaar en 5 euro voor gezinnen. Inschrijven vooraf is wenselijk.

Info en inschrijven
Toegangspoort Kattevennen Cosmodrome
Planetariumweg 18-19  | 3600 Genk
T 089 65 55 55 | cosmodrome@genk.be

Wat zijn de Perseïden?
De Perseïden is een wolk van stukjes steengruis achtergelaten door de Komeet Swift-Tuttle. Elk jaar, in de periode van half juli tot 15 augustus, trekt de aarde door deze meteorenregen. Deze stofdeeltjes komen met grote snelheid in de dampkring van de aarde terecht en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel. We zien een vallende ster of meteoor. De naam Perseïden is afgeleid van het sterrenbeeld Perseus, dat rond middernacht aan de noordoostelijke sterrenhemel terug te vinden is. De activiteit van de Perseïden bereikt een hoogtepunt in de vroege ochtend van 13 augustus. Dan kan je tot zestig vallende sterren per uur spotten.