Home / Sterrenkijkavond Mercuriusovergang

Sterrenkijkavond Mercuriusovergang

zaterdag 9 november om 20u

mercurius.jpg

Sterrenkijkavond - Mercuriusovergang

Op de Sterrenkijkavond van komende zaterdag 9 november nemen we de Mercuriusovergang onder de loep.

Want op maandag 11 november schuift Mercurius tussen de aarde en de zon in. Een unieke gebeurtenis die niet vaak voorkomt. Een niet te missen event want de volgende keer dat dit gebeurt zal pas over 13 jaar zijn. Zonder bescherming naar de zon kijken is zeer gevaarlijk en kan blindheid veroorzaken. Om je optimaal voor te bereiden om deze gebeurtenis in alle veiligheid waar te nemen organiseert de Cosmodrome een lezing/workshop.

Wat staat er precies te gebeuren? Wat kan je zien? Hoe kan je dit op een veilige manier bekijken? Waarom is dit zo speciaal. Je komt het allemaal te weten.

Heb je zelf een verrekijker of een kleine telescoop? Tijdens de workshop maak je een zonnefilter zodat je met je verrekijker in alle veiligheid de Mercuriusovergang kan waarnemen.
Gooi de gemaakte zonnefilter niet weg, want je kan hem zeker nog gebruiken tijdens de volgende (gedeeltelijke) zonsverduistering op 10 juni 2021!

Na de lezing en workshop is er de mogelijkheid om de sterrenwacht te bezoeken. Bij helder weer kan je de pracht en praal van de sterrenhemel met je eigen ogen bewonderen door onze 3 meter lange telescoop. Bij slecht weer wordt een vervangprogramma in onze 360° filmzaal voorzien.

Start: 20u
Inkom 3€
Workshop zonnefilter 10€
Vooraf inschrijven voor de workshop (zodat we een richtlijn hebben over de aantallen) maar je kan ter plaatse betalen.
Inschrijven kan via kattevennen@genk.be of 089/65.55.55