Home / Vooruitblik zomer 2017

Vooruitblik zomer 2017

Ontdek al onze zomeractiviteiten!

zomer-in-kattevennen.jpg

In de zomervakantie van 2017 staan er tal van leuke activiteiten op het programma in Kattevennen-Cosmodrome. En er is voor elk wat wils!

Nieuwe expo - vanaf zaterdag 1 juli
Steek je handen maar uit je mouwen! Het is tijd om zelf aan de slag te gaan en al je fabuleuze ideeën als een echte wetenschapper of creatieveling proefondervindelijk om te zetten in realiteit. Deze actieve expo zorgt voor een persoonlijke beleving voor elke bezoeker.
Het is aan jou om de wetten van de fysica te tarten, licht door een indrukwekkend labyrint te sturen of een eigen achtbaan te bouwen.
De nieuwe expo is geschikt voor jongeren vanaf 8 jaar die erop gebrand zijn om op onderzoek te gaan.

Nieuwe 360° show Polaris - vanaf zaterdag 1 juli
James, een rondreizende Pinguïn van de zuidpool, ontmoet de vrolijke beer Vladimir op het ijs van de noordpool. Ze worden vrienden en vragen zich af waarom een nacht op de polen van de aarde soms 6 maanden duurt. Zoekend naar een oplossing bouwen ze een observatorium en een raket waarmee ze op reis gaan. Geschikt vanaf 6 jaar.
Programmatie

Zonnekijkdag - zondag 2 juli - vanaf 13u
Ontdek alles over deze fascinerende ster tijdens de Zonnekijkdag. De zonnetelescopen bieden je een unieke kijk op de dichtsbijzijnde ster. Tijdens de workshops ga je zelf aan de slag. Een aanrader voor zonaanbidders!
Dagprogramma

Kidsateliers - elke woensdagnamiddag van 14u tot 16u
Elke woensdagnamiddag van de zomervakantie gaan er leuke workshops door voor kids van 7-12 jaar die alles willen weten over alles.
Ontdek hier onze programmatie.

Rangerwandeling 'Life of Trees' - zondag 16 juli en zondag 20 augustus van 13u30 tot 15u30
Ontdek het bos zoals je het nog nooit gezien hebt! Met speelse opdrachten laat de Ranger je de wonderlijke wereld van bomen en hun bewoners ervaren.
Start bezoekersonthaal Kattevennen
Tip: aansluitend kan je de 360° show 'Life of Trees' bekijken in de Cosmodrome

Nacht onder de vallende sterren - vrijdag 11 augustus vanaf 20u
Een leuk gezinsavontuur in het bos van Kattevennen. Na deze nachtelijke wandeling kan je genieten van het spectaculair schouwspel van de Perseïden.
Tip: Neem een zaklamp en deken mee.
Programma