Home / Vooruitblik zomer 2017

Vooruitblik zomer 2017

Ontdek al onze zomeractiviteiten!

waarnemen-webformaat-3.jpg

In de zomervakantie van 2017 staan er tal van leuke activiteiten en evenementen op het programma in Kattevennen-Cosmodrome. En er is voor elk wat wils!

Nieuwe doe expo #freeze - vanaf zaterdag 1 juli
#freeze ...steek je handen maar uit je mouwen! Het is tijd om zelf aan de slag te gaan en al je fabuleuze ideeën als een echte wetenschapper of creatieveling proefondervindelijk om te zetten in realiteit.
Niets is wat het lijkt in deze interactieve tentoonstelling. In een aantal illusie-objecten word je voortdurend op het verkeerde been gezet.
#freeze is een nieuwe expo is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar die erop gebrand zijn om op onderzoek te gaan.

'DEMOnstratie' workshops - vanaf maandag 3 juli
Elke weekdag in juli en augustus zijn er DEMOnstratie workshops om 12u30 en 15u30. Zaterdag en zondag om 15u30. Zo maak je kennis met onze doe-workshops!

Nieuwe 360° show Polaris - vanaf zaterdag 1 juli
James, een rondreizende Pinguïn van de zuidpool, ontmoet de vrolijke beer Vladimir op het ijs van de noordpool. Ze worden vrienden en vragen zich af waarom een nacht op de polen van de aarde soms 6 maanden duurt. Zoekend naar een oplossing bouwen ze een observatorium en een raket waarmee ze op reis gaan. Geschikt vanaf 6 jaar.
Programmatie

Zonnekijkdag - zondag 2 juli - vanaf 13u

Ontdek alles over deze fascinerende ster tijdens de Zonnekijkdag. De zonnetelescopen bieden je een unieke kijk op de dichtsbijzijnde ster. Tijdens de workshops ga je zelf aan de slag. Een aanrader voor zonaanbidders!
Dagprogramma

 

5X Kidsfun - elke woensdagnamiddag van 14u tot 16u

Elke woensdagnamiddag van de zomervakantie gaan er leuke workshops door voor kids van 7-12 jaar die alles willen weten over alles.
Ontdek hier onze programmatie.

 

Rangerwandeling 'Life of Trees' - zondag 16 juli en zondag 20 augustus van 13u30 tot 15u30

Ontdek het bos zoals je het nog nooit gezien hebt! Met speelse opdrachten laat de Ranger je de wonderlijke wereld van bomen en hun bewoners ervaren.
€5 per persoon
Start bezoekersonthaal Kattevennen
Tip: aansluitend kan je de 360° show 'Life of Trees' bekijken in de Cosmodrome

 

Nacht onder de vallende sterren - vrijdag 11 augustus vanaf 20u

Gezellig vertoeven in het bos van Kattevennen tijdens het nachtelijk schouwspel van de Perseïden. Een leuke belevenis voor het hele gezin.
Tip: Neem een deken mee.
Programma