Vrijwilliger educatief medewerker

astronomie en waarnemen

Vrijwilliger educatief medewerker

Het heelal ontdekken? Dat kan je in Cosmodrome. Cosmodrome is een volkssterrenwacht met een planetarium en een expo over de kosmos, gelegen in het natuur- en recreatiegebied de Kattevennen te Genk. Cosmodrome wil wetenschap tot bij het publiek brengen door in te zetten op allerlei activiteiten rond astronomie en ruimte-exploratie. Jaarlijks ontvangt Cosmodrome 50.000 bezoekers.

Ben je geïnteresseerd in astronomie, ruimte-exploratie en/of aanverwante wetenschapen? Sta je communicatief sterk in je schoenen en durf je voor een groep te spreken? Heb je zin om als vrijwilliger deel te nemen aan de werking van Cosmodrome en zo bij te dragen tot de verspreiding van wetenschappelijke kennis? Dan zoeken we jou!
Als vrijwillig educatief medewerker rond astronomie en waarnemen, werk je mee aan evenementen en activiteiten rond waarnemen. Daarnaast begeleid je groepen in de sterrenwacht of bij het waarnemen.

Je komt terecht in een levendige organisatie met een sterke vrijwilligerswerking.

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en je vervoersonkosten worden terugbetaald. Er worden ook met regelmaat overlegmomenten georganiseerd zodat je verbonden bent met de andere vrijwilligers en de organisatie.

Regelmaat:
af te spreken

Organisatie:
Cosmodrome – Kattevennen vzw

Vaardigheden:

  • Enthousiast
  • Zelfstandig
  • Hulpvaardig
  • Interesse in astronomie, ruimtevaart en/of aanverwante wetenschappen
  • Praten voor groepen

Toegankelijk voor:
individu

INFODAG VRIJWILLIGERS

Wanneer?
Donderdag 16 februari 2023, om 19u
inschrijven via kattevennen@genk.be

Waar?
Cosmodrome - Kattevennen
Planetariumweg 18
3600 Genk
Kijk hier hoe je ons kan bereiken