Vrijwilliger educatief medewerker

dome operator

Vrijwilliger educatief medewerker

Het heelal ontdekken? Dat kan je in Cosmodrome. Cosmodrome is een volkssterrenwacht met een planetarium en een expo over de kosmos, gelegen in het natuur- en recreatiegebied Kattevennen te Genk. Cosmodrome wil wetenschap tot bij het publiek brengen door in te zetten op allerlei activiteiten rond astronomie en ruimte-exploratie. Jaarlijks ontvangt Cosmodrome 50.000 bezoekers.

Doorheen de weekends en in de vakantieperiode worden 360° films aangeboden in het planetarium, gevolgd door een introductie tot onze sterrenhemel en een kort bezoek aan de sterrenwacht. Daarnaast worden er met regelmaat avondvoorstellingen getoond met een culturele insteek. Om deze activiteiten te begeleiden zoeken we vrijwilligers die de technieken in het planetarium bedienen en groepen gidsen in de sterrenwacht. Heb je interesse in astronomie, kan je overweg met de computer en begeleid je graag groepen? Dan is deze functie iets voor jou.

Je komt terecht in een levendige organisatie met een sterke vrijwilligerswerking.

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en je vervoersonkosten worden terugbetaald. Er worden ook met regelmaat overlegmomenten georganiseerd zodat je verbonden bent met de andere vrijwilligers en de organisatie.

Regelmaat:
af te spreken

Organisatie:
Cosmodrome – Kattevennen vzw

Vaardigheden:

  • Enthousiast
  • Zelfstandig
  • Hulpvaardig
  • Computervaardig
  • Praten voor groepen
  • Interesse in wetenschap

Toegankelijk voor:
individu

INFODAG VRIJWILLIGERS

Wanneer?
Donderdag 16 februari 2023, om 19u
inschrijven via kattevennen@genk.be

Waar?
Cosmodrome - Kattevennen
Planetariumweg 18
3600 Genk
Kijk hier hoe je ons kan bereiken